'Barbie' krijgt mensen die bang zijn voor corona weer terug in bioscoopstoelen

'Barbie' krijgt mensen die bang zijn voor corona weer terug in bioscoopstoelen

'Barbie' brengt de bioscopen weer tot leven brengt na tegenvallende bezoekersaantallen in 2023 door de pandemie

Na de vele teleurstellingen aan de bioscoop-kassa's in 2023 doet Barbie de kassa's eindelijk weer rinkelen. Voor een groot deel van de bezoekers is het zelfs de eerste film die ze in de bioscoop zien sinds de Corona-pandemie.

Waar in 2023 film na film flopt aan de box-office (o.a. The Flash en Indiana Jones and the Dial of Destiny) weet Barbie de harten van bioscoopgangers te veroveren en bracht de film al ruim een miljard dollar in het laatje. De film brengt zelfs bezoekers terug naar de bioscoop die al jaren geen films hebben gezien.

22 procent
Uit een onderzoek van The Quorum blijkt dat 11 procent van de Barbie-bezoekers sinds het begin van de corona-pandemie niet naar de bioscoop zijn geweest. Nog eens 11 procent kan zich de laatste keer dat ze in de bioscoop waren niet herinneren.

Dit betekent dat, tenzij die laatste 11 procent een slecht geheugen heeft, 22 procent van de Barbie-bezoekers geen film op het witte doek heeft gezien sinds de eerste lockdowns in 2020.



Komen de Barbie-bezoekers terug?
Lang werd gevreesd dat een grote groep bezoekers de weg naar de bioscopen niet meer terug zou vinden. Maar voor de juiste film (Top Gun: Maverick, Avatar: The Way of Water en nu Barbie), komen de trouwe filmfans toch weer terug.

Toch blijft de toekomst van de bioscoopketens nog altijd onzeker. In hetzelfde onderzoek werd gevraagd of de Barbie-gangers vaker naar de bioscoop zullen gaan. 46% antwoordde dat ze graag meer films willen zien, maar dat een uitje naar de bioscoop te duur is.

Voor nu gaat het even goed met de bioscopen, laten we hopen dat dat zo blijft.

NieuwsFilm

meest populair