Deze Stephen King-verfilming is de grootste flop tot op heden

Deze Stephen King-verfilming is de grootste flop tot op heden

De naam staat niet altijd verbonden aan succes

Als er een naam is die garant staat voor spannende verhalen, dan is dat Stephen King. De boeken van 'The King of Horror' zijn meermaals verfilmd, met veel commerciële successen als gevolg. Toch is de naam 'Stephen King' niet automatisch een sleutel tot succes, sommige films flopten namelijk helemaal.

Stephen King is een schrijver die hoog op de ladder staat in het horror- en sciencefiction-genre. De schrijver heeft zo'n 74 boeken op zijn naam staan, plus een 'kleine' 200 korte verhalen. Meerdere boeken en verhalen zijn verfilmd, waaronder legendarische films en totale mislukkelingen.

Cult-Films
De kans is groot dat je zonder het überhaupt door te hebben, een Stephen King-film hebt gekeken. De boeken (en bijbehorende films) kunnen namelijk totaal uiteenlopend zijn. Zo is King het brein achter de cultfilm The Green Mile en de horror-hit It.

Ook heeft King het verhaal van The Shawshank Redemption geschreven, en is hij auteur van de klassieker The Shining. Alle hiervoorgenoemde films staan hoog aangeprezen bij menig filmliefhebber, toch zijn er een aantal boekverfilmingen ook zwaar mislukt.

The Dark Tower
De in 2017 verschenen The Dark Tower, met topacteurs Idris Elba en Matthew McConaughey mag gerust de meest mislukte Stephen King-verfilming aller tijden genoemd worden. De film had een nieuwe franchise voor Sony Pictures moeten lanceren, maar niets bleek minder waar.



Op de website rottentomatoes.com scoort The Dark Tower een teleurstellende 15%. De publieksscore is iets minder genadeloos met 45%, maar alsnog niet goed voor een voldoende. Met een budget van $66 miljoen dollar en een opbrengst van $112 miljoen dollar, leek een sequel daarom ook definitief van de baan.

Chaotisch
Filmrecensenten lijken het eens te zijn over het feit dat The Dark Tower simpelweg te chaotisch is. Op zich niet zo gek, aangezien de film elementen uit 8 verschillende boeken probeert samen te vatten."Het lijkt net alsof je een trailer van 95 minuten aan het kijken bent", aldus een recensent van Metro Newspaper.


Volgens veel Stephen King-fans verdient de The Dark Tower-boekenreeks eerder een televisieserie dan een speelfilm. In 2018 kocht Amazon Studios de rechten om er een tv-serie van te maken, maar lijkt die hoop ondertussen opgegeven te hebben. Je kan The Dark Tower momenteel bekijken op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair