Deze rampenfilm van Netflix stelde diep teleur: het beginnen niet waard

Deze rampenfilm van Netflix stelde diep teleur: het beginnen niet waard

Ironische titel.

Netflix staat inmiddels vol met talloze originele films en series. De originele films van Netflix worden soms goed ontvangen en vaak prima bekeken, maar meestal is de kwaliteit nou niet van de bovenste plank. Een goed voorbeeld hiervan is de rampenfilm How It Ends.

Een rampenfilm met een strakke cast bestaande uit Theo James, Forrest Whittaker en Kat Graham had prima uit kunnen pakken, maar How It Ends sloeg de plank enorm mis.

Verhaal
Will Younger en Samantha Gutherland zijn toekomstige ouders en zijn van plan te gaan trouwen. Will wil echter eerst de zege krijgen van zijn vervreemde schoonvader Tom. Hiervoor reist hij even af naar Chicago, terwijl Samantha in Seattle blijft.

Tijdens zijn bezoek aan Tom slaan opeens alle elektrische netwerken in de Verenigde Staten uit. Aardbevingen volgen, evenals vele branden. Een mysterieuze apocalyps is van start gegaan.Will heeft geen idee wat er aan de hand is, maar hij weet één ding zeker: hij moet terug naar Seattle, naar zijn zwangere vrouw die alleen is.

Slecht ontvangen
De film verscheen in 2018 op Netflix. Er werd al sinds 2011 gewerkt aan de film, wat het eindresultaat nog een stuk zuurder maakt. De film ontving voornamelijk slechte recensies. De film heeft een dramatische score van 17% op Rotten Tomatoes.


Dit houdt in de slechts dat deel van de recensies positief waren, de overige 83% vond How It Ends om allerlei redenen gewoon slecht.

Einde
De dialogen, regie en cliché uitgangspunt zijn allemaal elementen waardoor de film niet van hoge kwaliteit is. Maar toen de film uitkwam, stoorden kijkers zich vooral aan een specifiek gedeelte van de film: het einde.



De film heeft namelijk geen echt einde, in ieder geval niet eentje waar men tevreden mee was of het verhaal competent afsloot. Ironisch genoeg, gezien de titel, komt de film letterlijk midden in een ontsnappingsscène ten einde.

NieuwsFilm

meest populair