'Basic Instinct' krijgt opvallend vervolg: erotische thriller van Paul Verhoeven houdt mensen ook na 30 jaar bezig

'Basic Instinct' krijgt opvallend vervolg: erotische thriller van Paul Verhoeven houdt mensen ook na 30 jaar bezig

Een nieuwe moordzaak, maar nu in stripboekvorm.

Basic Instinct, de erotische thriller van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven uit 1992, vormt de inspiratie voor een nieuwe stripboekenreeks van Sumerian Comics. Dat meldt Deadline.

In Basic Instinct onderzoekt rechercheur Nick Curran (Michael Douglas) de brutale lustmoord op een gevierde rockster. Hij kreeg een ijspriem in zijn voorhoofd terwijl hij vastgebonden lag in bed.

Vervolg
Al snel merkt Curran de bekende schrijfster Catherine Tramell (Sharon Stone), tevens minnares van het slachtoffer, aan als hoofdverdachte. Toeval - of niet - omschreef zij precies eenzelfde moord in een van haar boeken.

Sumerian Comics noemt de stripboekenreeks, die vanaf november in winkels moet liggen, een 'vervolg op' het verhaal van Tramell. Wederom zal er een spannende moordzaak centraal in staan.

Verontrustende inspiratie
De Basic Instinct-strip zal draaien om een anonieme kunstenaar die zijn werken baseert op beroemde moordzaken. Zijn nieuwste tentoonstelling is gebaseerd op de ijspriemmoorden.



Wanneer een beveiliger van de tentoonstelling wordt vermoord op de openingsavond, begint de artistiek directeur een onderzoek. Ondertussen twijfelt hij echter over zijn eigen betrokkenheid.

NieuwsFilm

meest populair