'Barbie'-film wordt wereldwijd flink gecanceld: gaan er nog meer volgen?

'Barbie'-film wordt wereldwijd flink gecanceld: gaan er nog meer volgen?

Na Koeweit en Libanon zegt ook Algerije de blockbuster niet meer te laten zien.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Barbie. In Koeweit en Libanon is de blockbuster namelijk niet uitgebracht. Nu volgt ook Algerije.

The Hollywood Reporter kwam als eerste met het nieuws dat Koeweit en Libanon hadden besloten dé zomerblockbuster van het jaar niet uit te brengen. Beide landen zeggen hier goede redenen voor te hebben.

Uitleg
De baas van het Koeweit filmcensuurcommissie, genaamd Lafi Al-Subaie, zegt dat er in Barbie scènes zitten die onaanvaardbaar gedrag aanmoedigen en de waarden van de samenleving verstoren.

In Libanon beweert de minister van cultuur, Mohammad Mortada, juist weer dat Barbie "homoseksualiteit bevordert" en de "waarden van geloof en moraal tegenspreekt".

Meer
Nu volgt dus ook Algerije. Grappig genoeg was de film hier wel enige tijd te zien, maar is nu besloten Barbie uit de bioscopen te halen. De reden hiervoor? De Algerijnse regering is namelijk niet blij met het LGBTQ+ label van Barbie.



Ook beweren ze dat de blockbuster 'homoseksualiteit promoot en tegen het Algerijnse geloof ingaat'. Dit is alweer het derde land waar Barbie dus niet te zien zijn. De kans is groot dat er nog meer dit voorbeeld zullen volgen.

NieuwsFilm

meest populair