Al Pacino verwoestte zijn filmcarrière bijna compleet door deze verkeerde filmkeuzes

Al Pacino verwoestte zijn filmcarrière bijna compleet door deze verkeerde filmkeuzes

De legende heeft niet altijd de juiste keuzes gemaakt

Topacteur Al Pacino is een van de meest bekende en invloedrijke acteurs van de afgelopen 50 jaar. Na een vliegende start van zijn filmcarrière met de hoofdrol in The Godfather leek een succesvolle carrière een gegeven. Toch heeft de acteur niet altijd de beste keuzes gemaakt als het om filmrollen ging.

Als je menig filmfanaat vraagt wie zijn favoriete acteurs zijn, komt de naam van Al Pacino al snel naar boven drijven. De Oscarwinnende acteur wist vanaf de jaren '70 met films als Serpico en Dog Day Afternoon een enorme fanbase te vergaren.

Scent of a Woman
Alhoewel Al Pacino meerdere iconische rollen heeft vertolkt in verschillende topfilms, heeft de acteur, met name op latere leeftijd, niet altijd de beste filmkeuzes gemaakt. Meerdere mensen stellen zelfs dat na Scent of a Woman de carrière van Al Pacino langzaam achteruit is gegaan.

Alhoewel de acteur na Scent of A Woman nog in topfilms speelde als Heat (met collega-icoon Robert De Niro) en Donnie Brasco, nam de acteur steeds slechtere rollen aan. Denk hierbij aan films als The Merchant of Venice en Gigli.

Jack & Jill
Het dieptepunt van Al Pacino's carrière blijkt de komedie Jack and Jill te zijn. Op rottentomatoes.com scoort deze film met Adam Sandler een score van maar liefst 3%. Het is moeilijk te beseffen dat de Scarface-acteur onderstaande scène zou opnemen:



Alhoewel Al Pacino in Jack and Jill een overdreven versie van zichzelf speelt, en het bedoelt was als satire op de Hollywood-industrie, is de rol bij de critici niet goed gevallen. "Ik zeg niet dat we Pacino zijn Oscar moeten afnemen, maar het is wel een gesprek dat ik wil voeren", aldus een recensent.

The Irishman
Alhoewel de kwaliteit van de films waar Al Pacino in speelde sterk is gedaald in de afgelopen 20 jaar, hebben er wel enige lichtpunten ingezeten. Zo speelde de acteur in 2019 samen met Robert De Niro en Joe Pesci in Martin Scorsese's The Irishman.



Ook had de acteur een (kleine) bijrol in Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood. De acteur lijkt echter nog lang niet klaar te zijn met acteren. Volgens de website IMDb is Al Pacino momenteel bezig met 6(!) verschillende films.

NieuwsFilm

meest populair