'Drive My Car'-regisseur komt met 2 nieuwe films

'Drive My Car'-regisseur komt met 2 nieuwe films

Een mooie kans om de Oscar-winnende filmmaker op te gaan zoeken!

Na zijn absolute internationale doorbraak in 2021 zaten veel filmliefhebbers met smart te wachten op nieuw werk van de Japanner Ryûsuke Hamaguchi.

Met twee Oscar-nominaties op zak is het niet gek dat het Filmfestival van Venetië, het oudste en op Cannes na het meest prestigieuze festival ter wereld, de eer heeft om de wereldpremière van zijn nieuwe film Evil Does Not Exist te mogen houden. Toch hebben onze Zuiderburen daarnaast ook een behoorlijke wereldprimeur te pakken.

Première in Gent
Naast die première van Evil Does Not Exist in de hoofdcompetitie van Venetië heeft Film Fest Gent, het grootste filmfestival van België, schrijver/regisseur Hamaguchi én componist Eiko Ishibashi weten te strikken voor de première van Gift, een film die 'hetzelfde beeldmateriaal en scenario [als Evil Does Not Exist] op een andere manier benadert.

Wat vast een zeker een extra dimensie gaat geven aan deze screening in België is de aanwezigheid van zowel schrijver/regisseur Hamaguchi als componist Ishibashi die live (!) de score zal uitvoeren tijdens de wereldpremière op 18 oktober 2023; een topkans voor ons om de smokings en galajurken uit de mottenballen te halen en af te reizen naar Vlaanderen (klik hier voor een link naar de site van het festival).

'Best International Feature Film'
Hamaguchi zal hoogstwaarschijnlijk voor veel filmprijzen gaan meedingen met deze twee nieuwe werken (en wellicht wel zijn tweede Oscar in de wacht slepen), maar tot die tijd zullen we het moeten doen met zijn laatste meesterwerk Drive My Car.


Drive My Car is nu te zien op streamingplatform Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair