Nóg een nieuwe film van Paul Verhoeven in de maak: wat gaat het dit keer worden?

Nóg een nieuwe film van Paul Verhoeven in de maak: wat gaat het dit keer worden?

De Nederlandse legende blijft knallen!

De ondertussen vijfentachtigjarige Nederlandse filmlegende en Hollywood-veteraan Paul Verhoeven laat zich absoluut niet tegen houden door zijn hoge leeftijd en is nog steeds volop bezig met het uitoefenen van zijn vak.

Begin vorige maand wist FilmTotaal al te vertellen dat Verhoeven werkt aan een nieuwe Amerikaanse film genaamd Young Sinner (klik hier voor het artikel), maar door de SAG-AFTRA- en WGA-stakingen is het momenteel heel erg lastig om producties op te starten en dit project staat daardoor voor nu even 'on hold'.

Nóg een nieuwe film
Verhoevens vaste producent Saïd Ben Saïd heeft nu echter bevestigd dat hij wel degelijk dit jaar nog gaat beginnen met een nieuwe productie, maar in plaats van in Amerika in Frankrijk. Het is wel nog een groot mysterie wat dit nieuwe, andere project dan gaat inhouden.

Verhoeven is geen nieuweling in de Franse cinema: hij en Ben Saïd werkten eerder al samen aan het controversiële Benedetta en zijn zeer sterk ontvangen Franstalige debuut Elle.

Verhoevens eerste Franse avontuurtje
In Elle van 2016 wordt de Parijse Michèle, directrice van een succesvol videogame-bedrijf in haar eigen huis verkracht, maar in plaats van de verkrachting te melden gaat ze door met haar leven alsof er niets gebeurd is, totdat ze de vermoedelijke dader tegenkomt. De fantastische Isabelle Huppert weet haar hoofdrol gigantisch goed neer te zetten.


Elle is nu te zien op streamingplatform Videoland.

NieuwsFilm

meest populair