Deze 3 splinternieuwe series verbluffen Netflix en SkyShowTime

Deze 3 splinternieuwe series verbluffen Netflix en SkyShowTime

Terugkeer van de brandweer, 'Star Trek' zoals het hoort, en de vernietigende marketing van een medicijn.

Deze week konden gebruikers van Netflix en SkyShowTime weer rekenen op enkele nieuwe seizoenen van mooie series. De collega's van SerieTotaal vellen hun oordeel en tippen 3 van de beste series, die de afgelopen tijd verschenen.

Onder Vuur seizoen 2 | Netflix
De brandweerlieden van Oostende zijn weer terug om branden te blussen en het drama in hun leven te bestrijden. Het tweede seizoen van de Nederlandse dramaserie sluit naadloos aan op de eerste, maar is volgens recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen allesbehalve eentonig.

Zij gaf de brandweerserie 3 sterren, en vertelde: "Waar de post voorheen nog een bij elkaar geraapt zooitje leek, wordt in dit seizoen een stuk duidelijker dat dit ietwat stuntelige geheel onderdeel is van het verhaal. De ploeg brandweerlieden mag dan een hechte familie vormen, maar eigenlijk zijn ze samen niet sterk genoeg om als volwaardig brandweerkorps te functioneren."

Lees de rest van de recensie.

Star Trek: Strange New Worlds seizoen 2 | SkyShowTime
Langzaam bouwt deze Star Trek-variant ook zijn eigen fanbase op, waardoor Terence Shea zich afvraagt of ze misschien eens af kan stappen van de episodische verhaalstructuur. Het sterke punt van de serie is de grote gelijkenis met de originele scifi-serie uit de jaren zestig, maar liever had hij gezien dat een duidelijke rode draad de afleveringen meer aan elkaar had gebonden.

Shea vond de scifi-serie 3 sterren waard, en stelde: "Geen kwaad woord over de teams die ervoor zorgen dat 'Strange New Worlds' volledig weet te overtuigen als ruimteavontuur. De sets, make-up en visuele effecten dragen de geloofwaardigheid en laten nergens een steek vallen. Juist hierdoor verdient de serie het als geheel om iets sterkere scenario's te hebben."

Lees de rest van de recensie.

Painkiller | Netflix
De verwoestende impact van het medicijn OxyContin op veel patiënten wordt in deze documentaireserie behandeld. Volgens Jip Strijbos vertelt de serie een relevant verhaal, dat nog steeds zijn naslag heeft op de levens van gedupeerden. Hij gaf de documentaireserie daarom 4 sterren.

Hij deelde: "Purdue Pharma's marketingcampagne van OxyContin is zo bizar dat het haast niet te bevatten is. Het medicijn werd aangeprezen als de minst verslavende pijnstiller op de markt en werd aan de man gebracht door middel van mooie jonge vrouwen en een pluche mascotte. Ongelooflijk wanneer gekeken wordt naar de ravage die het medicijn heeft achtergelaten."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair