Megaverlies voor 'Indiana Jones 5': waarom zag niemand dit aankomen?

Megaverlies voor 'Indiana Jones 5': waarom zag niemand dit aankomen?

Soepel verliep het allesbehalve.

Op dit moment heeft iedereen het over 'Barbenheimer'. Barbie en Oppenheimer scoren dan ook enorm sterk, maar dat kan niet gezegd worden van elke blockbuster. Zo was Indiana Jones and the Dial of Destiny bijvoorbeeld een enorme flop.

Het was de laatste film met Harrison Ford als de legendarische Indy, maar helaas was het niet het succes waarop de meeste filmfanaten hopen. De grootste klap is echter voor Disney: 'het Huis van de Muis' verliest namelijk een enorm bedrag aan de blockbuster.

Flater
The Dial of Destiny had maar liefst een prijskaartje van ongeveer 300 miljoen dollar, dus de opbrengst van 375 miljoen dollar is dan ook verre van overtuigend. Sterker nog, Disney zal met de film maar liefst een verlies lijden van ongeveer 100 miljoen dollar.

Niet alleen kost de blockbuster dus enorm veel om te maken, niet veel mensen liepen nog echt warm om de bejaarde Ford nog eens te zien opduiken als Indiana Jones. Daar bovenop komt ook nog eens het feit dat de slechte recensies niet echt meehielpen.

Droevig einde
Ergens is dit natuurlijk wel jammer. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull was in 2008 ook niet echt een succes en The Dial of Destiny werd na de première in Cannes ook niet echt goed onthaald.



NieuwsFilm

meest populair