'Blue Beetle' scoort keigoed op Rotten Tomatoes: beste voor DC sinds 2021

'Blue Beetle' scoort keigoed op Rotten Tomatoes: beste voor DC sinds 2021

Al zakken de cijfers nu wel enigszins in...

Als je een beetje het filmnieuws volgt dan weet je vast en zeker wel dat James Gunn de nieuwe grote baas is bij DC. Onder hem brengt de geliefde superheldenstudio nu hun eerste blockbuster uit, genaamd Blue Beetle. Is dit echter een beetje een succes?

Blue Beetle vertelt het verhaal van de net afgestudeerde Jaime Reyes. Hij keert vol grootse plannen voor de toekomst terug naar huis, maar komt er al snel achter dat alles anders it.

Superheld
Terwijl hij zoekende is naar zijn plek op deze wereld, brengt het lot onverwachts een oud relikwie van buitenaardse technologie op zijn pad: de Scarabee. Als de Scarabee hem verkiest als symbiotische gastheer, verander alles.

Hij komt hij in het bezit van een waanzinnige uitrusting met onvoorstelbare, maar ook onvoorspelbare krachten. Daarmee verandert zijn leven voorgoed en wordt hij de superheld Blue Beetle.

Cijfers
De film kwam recentelijk uit en opende eigenlijk met een hele mooie Rotten Tomatoes-score, maar dit blijft helaas wel ietwat zakken. Toch staat de blockbuster nu nog op een hele nette 79% na meer dan 100 recensies en is dus 'Certified Fresh'.



Op IMDb staat de superheldenfilm nu op precies een 7, dus ook nog wel tamelijk netjes. Het lijkt er dus op dat DC onder Gunn weer op de goede weg is. FilmTotaal-recensist Aram Isaac was wel iets minder positief over Blue Beetle. De recensie is hier terug te lezen.

NieuwsFilm

meest populair