Wat we al weten over Disney's bekritiseerde 'Snow White' met Gal Gadot die in 2024 moet verschijnen

Wat we al weten over Disney's bekritiseerde 'Snow White' met Gal Gadot die in 2024 moet verschijnen

De Disney-film met Gal Gadot kan nog weinig goed doen.

Een film met Gal Gadot als Sneeuwwitje? Het had een aantal jaar geleden prima gekund. De actrice speelt nu de boze koningin in Disney's live action sprookjesfilm Snow White die in 2024 moet verschijnen.

Na films als The Little Mermaid en Peter Pan & Wendy is het volgend jaar tijd voor een "echte" Sneeuwwitje film, met de zeven dwergen uiteraard. Hieronder wat we nu al weten over de veelbesproken musicalfilm.

Acteurs
Naast Gadot als de Evil Queen zien we Hollywoods groeibriljant Rachel Zegler als Snow White. De Huntsman wordt gespeeld door Ansu Kabia en Grumpy wordt ingevuld door Martin Klebba. Andrew Burnap speelt het compleet nieuwe personage Jonathan die "de prins" vervangt.

De cast wordt geregisseerd door Marc Webb, die we kennen van onder meer de dramedy 500 Days of Summer en de Marvel-film The Amazing Spider-Man. Onder meer Greta Gerwig (Barbie) verzorgde het script.

Controverse
Dat de hoofdrol naar Zegler is gegaan viel bij heel wat mensen en mogelijk ook die hard-fans in het verkeerde keelgat, gezien de afkomst van de actrice.


Daarnaast is er een hoop gedoe over de dwergen. Acteurs als Peter Dinklage en Dylan Postl en mensen met dwerggroei lijken het niet echt met elkaar eens te worden: is het verhaal over zeven dwergen in een grot nu wel of niet achterhaald? De ene groep vindt dat het fout is om een dergelijk verhaal over "dwergen" te vertellen, de andere groep vindt juist dat de rollen ingevuld moeten worden met mensen met dwerggroei.

Zegler
Hoofdrolspeler Zegler kwam recent in het nieuws door te eisen dat ze geld wil zien voor "ieder uur dat de film online wordt gestreamd", bijvoorbeeld op Disney+.


Ondertussen zijn de opnames afgerond en nu is het onder meer tijd om de film te monteren, de visuele effecten te realiseren en de muziek van Benj Pasek en Justin Paul te produceren.

2024?
Officieel staat Snow White gepland voor een Noord-Amerikaanse release op 22 maart 2024. Gezien de stakingen in Hollywood is de vraag of die datum gehaald gaat worden.

NieuwsFilm

meest populair