'Blue Beetle' stoot 'Barbie' van de nummer-1 plek van de box office top 10

'Blue Beetle' stoot 'Barbie' van de nummer-1 plek van de box office top 10

Ondanks nummer 1 positie heeft DC weer een teleurstellende opbrengst met 'Blue Beetle'

Na 4 weken de top 10 best verdienende films te hebben aangevoerd, moet Barbie eindelijk de nummer 1 positie afstaan. De nieuwe DC-film Blue Beetle zal dit weekend de lijst aanvoeren. Maar ondanks dit goede nieuws valt er bij DC nog steeds geen feestje te vieren.

De nieuwe superheldenfilm, over een Latino jongen die superkrachten krijgt door een mysterieus buitenaards object, zal dit weekend rond de $26 miljoen opbrengen. Daarmee zal de film van Warner Bros. de succesvolste film van dit weekend zijn. De afgelopen 4 weekenden voerde Barbie de lijst aan.

Teleurstelling
Dit klinkt misschien als goed nieuws maar een opbrengst van $26 miljoen is een grote teleurstelling voor de nieuwe film van DC. Na de rampzalige opbrengsten van Shazam! Fury of the Gods en The Flash had DC een hit nodig. Maar het openingsweekend van Blue Beetle is nog slechter dan de $30 miljoen die Shazam 2 eerder dit jaar opbracht.

Blue Beetle had nooit een echte kans om een grote hit te worden. Filmfans weten inmiddels dat het DC-universum in 2025 een volledige reboot krijgt met James Gunn's Superman: Legacy, iets wat deze film grotendeels overbodig maakt.

Positieve reacties fans
Er is toch nog hoop voor de film van regisseur Angel Manuel Soto. Het publiek lijkt de film te omarmen met een Rotten Tomatoes score van 92% positieve reacties van het publiek. Het helpt ook dat de film een bescheiden budget heeft van $100 miljoen waardoor er toch nog een kans bestaat dat de film winst maakt.



Barbie breekt meer records
De nummer 2-film, Barbie, zal dit weekend $20 miljoen opbrengen. Daarmee komt de film in Noord-Amerika op een totaalopbrengst van $566 miljoen. De Margot Robbie-film heeft nog $8 miljoen nodig om de $574 miljoen van The Super Mario Bros. Movie in te halen en de succesvolste film van het jaar te worden.

Doggy Style
Minder goed nieuws is er voor de nieuwe comedy Strays (Doggy Style in Nederland). De film met de pratende en vloekende honden zal minder dan $10 miljoen opbrengen in het openingsweekend.

Je kan Blue Beetle, Barbie en strays nu zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair