Doggy Style

Doggy Style (2023)

Blaffende honden bijten niet, maar vloekende, trippende, neukende en elkaar onderpissende honden kennelijk wel.
play

5,7 details

  • 93 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Als de naïeve, altijd optimistische borderterriër Reggie door zijn onsympathieke eigenaar Doug in de achterbuurt van de stad wordt achtergelaten, is hij er van overtuigd dat zijn geliefde baasje dat nooit met opzet zou doen.Maar wanneer Reggie kennismaakt met de snel pratende, grofgebekte bostonterriër Bug, een zwerfhond die erg gesteld is op zijn vrijheid en vindt dat een hond met een baasje maar een loser is, realiseert hij zich dat hij in een giftige relatie zat en dat Doug eigenlijk een egoïstische schoft is. Reggie, Bug en Bugs vrienden Maggie, een slimme Australische herder die door haar baasje aan de kant is gezet voor een nieuwe puppy, en Hunter, een angstige Deense dog die gestrest is geraakt door zijn werk als therapiehond, zijn vastbesloten om wraak te nemen. Ze bedenken samen een plan en beginnen aan een episch avontuur om Reggie te helpen de weg terug naar huis te vinden en Doug te laten boeten door zijn favoriete ledemaat er af te bijten. (Hint: het is niet zijn voet).

Alt titel
Strays
Regie
Josh Greenbaum
Cast
Jamie Foxx, Will Ferrell, Sofía Vergara, Isla Fisher, Rob Riggle, Will Forte, Josh Gad, Tinashe Kajese, Randall Park, Brett Gelman, Harvey Guillén, Alexandra Ficken, Andrea Laing, Jamie Demetriou, Hannah Alline, Jade Fernandez, Hedy Nasser, Dan Perrault, Greta Lee, Jimmy Tatro, Jack De Sanz, Phil Morris, David Herman, Jaquita Ta'le, Charity Cervantes.
Release
17.08.2023
Release NL
24.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Greenbaum | Scenario: Dan Perrault | Cast: Will Ferrell (Reggie - stem), Jamie Foxx (Bug - stem), Isla Fisher (Maggie - stem), Randall Park (Hunter - stem), Will Forte (Doug), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2023

Doggy Style heeft een dusdanig sterk uitgangspunt dat het opvallend is dat we het nog niet eerder hebben gezien: een avontuur met huisdieren in de hoofdrol, maar dan niet uitgevoerd als brave familiefilm maar als uiterst grove komedie. Vergelijk het gerust met Sausage Party, dat eveneens een type film kaapte dat normaal gesproken alleen voor kinderen is bestemd en het volplempte met humor voor volwassenen. En net als bij die animatiefilm zal vast niet iedereen daarvan gecharmeerd zijn, wat de makers waarschijnlijk aan hun reet zal roesten. Doggy Style is namelijk heerlijk schaamteloos.

Structureel wordt nauwelijks afgeweken van de brave familiefilms die Doggy Style op de hak neemt: wanneer de naïeve borderterriër Reggie ver van huis verzeild raakt probeert hij uit alle macht terug te komen bij zijn baasje. Alleen wordt deze odyssee nu eens niet gestart uit blinde loyaliteit, maar uit wraakgevoelens. Hij krijgt hierbij hulp van drie gelijkgestemde honden.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Doggy Style Nieuwsberichten