'Transformers: Rise of the Beasts' verbreekt bedenkelijk box office-record

'Transformers: Rise of the Beasts' verbreekt bedenkelijk box office-record

Niet bepaald een positieve mijlpaal.

Deze zomer verscheen Transformers: Rise of the Beasts in de bioscoop. Hoewel de lat niet bepaald hoog lag, werd de film een van de beste films in de Transformers-reeks genoemd door zowel critici als fans. Deze positieve ontvangst werd helaas niet vertaald naar een financieel succesvolle film.

De box office-prestaties van de Transformers-films gaan sinds Transformers: The Last Knight flink achteruit. Die film had een omzet van 602 miljoen dollar, ruim een half miljard minder dan voorganger Age of Extinction.

Laagste omzet ooit
Na de ietwat teleurstellende omzet van The Last Knight bracht Paramount Pictures Bumblebee uit. De film had een wat kleiner budget en diende als een soort softe reboot van de reeks en wist tijdens een zeer drukke decembermaand 465 miljoen dollar om te zetten.

Bumblebee was financieel misschien een matig succes, maar critici en fans spraken voor het eerst weer lovend over een Transformers-film. Rise of the Beasts was helaas niet in staat om de box office van Bumblebee te overtreffen of zelfs te evenaren. De film heeft namelijk 438 miljoen dollar binnengehaald. De slechtste box office-prestatie ooit voor een live-action Transformers-film.

Timing
De film is met deze omzet zeker geen dramatische flop, maar het resultaat is vast en zeker niet wat Paramount Pictures verwachtte van de film. Een reden voor het matige box office-resultaat kan de verschijningsdatum van de film zijn.


De film kwam middenin een drukke zomermaand uit en werd overrompeld door films als Spider-Man: Across the Spider-Verse en Elemental.

NieuwsFilm

meest populair