Wat is er eigenlijk gebeurd met topactrice Renée Zellweger?

Wat is er eigenlijk gebeurd met topactrice Renée Zellweger?

De actrice lijkt het rustig aan te doen

Het is haast ondenkbaar dat onze favoriete filmsterren stoppen met acteren. Toch komt het vaker voor dan je zou verwachten. Soms lassen filmsterren pauze's in, of ze stoppen er gewoon helemaal mee. Waar is bijvoorbeeld Renée Zellweger gebleven en wat doet zij nu?

Renée Zellweger werd in een klap wereldberoemd door haar vertolking van Bridget Jones in de film Bridget Jones's Diary. De filmreeks was immens populair en wist met zijn drie films wereldwijd zo'n $700 miljoen dollar op te halen bij de Box Office.

Doorbraak
Alhoewel Renée Zellweger vooral bekend staat om de Bridget Jones-franchise, waarmee ze internationaal doorbrak, zou het oneerlijk zijn om haar alleen daarvoor erkenning te geven. Het succes van de actrice komt namelijk niet uit de lucht vallen.

Jaren voordat de eerste Bridget Jones-film überhaupt het licht zag, was Zellweger hard bezig om haar filmcarrière van de grond te krijgen. Zo speelde ze naast Tom Cruise in Jerry Maguire en kreeg ze in het jaar 2000 een Golden Globe voor haar acteerwerk in Nurse Betty.

Musical-Films
Het blijkt ook al snel dat Zellweger een voorliefde heeft voor musical-films. Zo speelde de actrice de hoofdrol in de film Chicago, waarvoor ze haar tweede Golden Globe kreeg en tevens ook haar tweede Oscarnominatie.Zellweger's voorliefde voor musicals kwam tot zijn hoogtepunt met de film Judy (2019), waarin de Amerikaanse actrice de Hollywoodlegende Judy Garland portretteerde. De actrice kreeg een Golden Globe, BAFTA-award en Oscar voor haar vertolking.

Laag Pitje
Alhoewel Zellweger een droomcarrière heeft, staat het nu wel allemaal op een wat lager pitje. In 2010 kondigde de actrice een pauze aan, die maar liefst 6 jaar duurde. "Ik wilde anonimiteit, zodat ik gesprekken kon voeren met mensen op een menselijk niveau", aldus de actrice.Hoewel de acteerpauze van Renée Zellweger officieel over blijkt te zijn, doet de actrice het wel rustig aan. Op dit moment heeft de actrice maar een film in productie volgens filmwebsite IMDb, haar laatste filmrol dateert ondertussen alweer uit 2019.

NieuwsFilm

meest populair