'The Marvels' superschurk neemt gedurfde afwijking van stripboekversie

'The Marvels' superschurk neemt gedurfde afwijking van stripboekversie

Dar-Benn, gespeeld door Zawe Ashton is erg aangepast.

De terugkeer van Captain Marvel komt steeds dichterbij. Een nieuwe film betekent ook een nieuwe schurk en regisseur Nia DaCosta laat weten dat ze veel hebben veranderd van het bronmateriaal.

In The Marvels maakt Zawe Ashton haar MCU-debuut als Kree-schurk Dar-Benn, die in de stripboeken een man is. Maar het geslacht is niet het enige dat de filmmakers hebben veranderd.

Dar-Benn
In een interview met TotalFilm liet DaCosta weten dat er flink wat is veranderd aan Dar-Benn, maar dat het personage nog steeds vergelijkbaar is met de stripboeken.

"We werden geïnspireerd door de stripboeken en er zat veel van die verhalen in de eerste versie van het script. Maar toen we gingen kijken naar het verhaal dat we wilden vertellen, viel er meer van het bronmateriaal weg."

Botsingen met Kevin Feige
DaCosta is een enorme stripboek-nerd en weet dus ook veel over het bronmateriaal. Deze kennis hielp niet altijd tijdens het maken van de film. "De grootste uitdaging was het vinden van de balans tussen mijn standpunt als regisseur en als fan. Soms zei Kevin: 'Je bent een te grote nerd. Houd alsjeblieft op.'"



Waar gaat 'The Marvels' over?
In The Marvels zien we hoe de krachten van Carol Danvers (Brie Larson), Monica Rambeau (Teyonah Parris) en Kamala Khan (Iman Vellani) zich met elkaar verstrengelen. Dit onwaarschijnlijke team moet leren samen te werken om het op te nemen tegen een Kree-revolutionair.

The Marvels is vanaf 8 november te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair