Keanu Reeves hielp Charlize Theron om de vrouwelijke 'John Wick' te spelen

Keanu Reeves hielp Charlize Theron om de vrouwelijke 'John Wick' te spelen

Persoonlijke training van John Wick.

Keanu Reeves heeft in de vier John Wick-films laten zien dat hij een van de weinige acteurs is die zijn vechtchoreografie bijna volledig zelf kan uitvoeren. Tijdens de opnames van John Wick: Chapter 2 hielp Reeves in zijn vrije tijd om niemand minder dan Charlize Theron met haar stunttraining.

Theron nam de stunttraining voor haar film Atomic Blonde extreem serieus. De film werd geregisseerd door David Leitch, de co-regisseur van de eerste John Wick. Er waren dus hoge verwachtingen voor de vechtscènes van de film, daarom schakelde Theron de hulp in van Reeves.

Heel macho
Theron vertelde destijds het volgende over haar stunttraining in een interview met Buzzfeed: "We zouden een beetje met elkaar sparren. Ik zou zeggen: 'Kom op, Keanu. Let's take it down.' Dat soort dingen. Het was heel macho. Het was geweldig.'"

Theron had voor Atomic Blonde zeker wel ervaring met actiefilms (denk aan Mad Max: Fury Road), maar ze had zich nog nooit zo intens voorbereid voor vechtscènes: "Het was zo moeilijk, maak je een grapje? "Toen mijn training voor het eerst begon, dacht ik: 'Dit gaat nooit werken, ik lijk op Big Bird.'"

Atomic Blonde
In Atomic Blonde speelt Theron een MI6 agent die tijdens de Koude Oorlog undercover gaat in Berlijn. Daar doet ze onderzoek op de moord op een andere agent en zoekt ze naar een vermiste lijst met dubbelagenten.



De harde vechttraining van Theron wierp zijn vruchten af in de uiteindelijke film. Hierboven zie je een actiescène uit Atomic Blonde die maar liefst tien minuten duurt.

Ballerina
Een crossover tussen John Wick en Atomic Blonde lijkt er voorlopig niet te komen, maar volgend jaar verschijnt wel een John Wick-spinoff genaamd Ballerina. Deze film gaat ook over een vrouwelijke moordenaar, gespeeld door Ana de Armas.


Je bekijkt Atomic Blonde nu op Prime Video. De John Wick-trilogie is te zien op HBO Max. Deel vier is te kopen of te huren op Pathé Thuis. Met deze films ben je perfect voorbereid voor Ballerina, die in juni van 2024 in de bioscoop verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair