Het fenomeen 'Barbenheimer' brengt al meer dan 2 miljard dollar op

Het fenomeen 'Barbenheimer' brengt al meer dan 2 miljard dollar op

'Barbie' en 'Oppenheimer' breken record na record.

'Barbenheimer' is het succesverhaal van de filmzomer 2023. Barbie en Oppenheimer kwamen op dezelfde dag uit en beide films braken de afgelopen weken record na record. Nu plaatsen de films samen een bijzondere mijlpaal.

Lang werd gevreesd dat het een zeer slecht idee zou zijn om Barbie, een kleurrijke komedie gebaseerd op poppen, en Oppenheimer, een donkere film over de creatie van de atoombom, tegelijk uit te brengen. De films zouden elkaar in de weg zitten.

2 miljard
Maar verrassend genoeg hinderen de films elkaar niet. Maar de films hielpen elkaar juist om heel veel geld op te brengen. Vele bioscoopbezoekers bezochten zowel Barbie als Oppenheimer op dezelfde avond, het fenomeen 'Barbenheimer' was geboren. En nu breken beide films record na record.

Inmiddels hebben de twee films samen al meer dan $2 miljard opgebracht aan de wereldwijde bioscoop kassa's. En het geld en de records blijven maar binnenstromen.

Barbie
De teller van Barbie, over de bekende poppen van Mattel, staat inmiddels op $1286 miljoen. De film is al de succesvolste film van deze zomer, de succesvolste speelfilm geregisseerd door een vrouw (Greta Gerwig), het succesvolste openingsweekend voor een originele film (geen vervolg, of cinematic universe) en over een paar dagen zal Barbie de succesvolste film van 2023 zijn (nu nog The Super Mario Bros.Movie).



Oppenheimer
Oppenheimer, de nieuwe film van Christopher Nolan over het leven van Robert J. Oppenheimer, de uitvinder van de atoombom, heeft al $723 miljoen opgebracht. Het is nu de best verdienende film ooit over de Tweede Wereldoorlog, de succesvolste 16+-film van dit jaar en de succesvolste film ooit die niet op de eerste plaats van de box office top 10 heeft gestaan.



Beide films doen het dus ontzettend goed en er zullen nog vele miljoenen binnenkomen en meer records sneuvelen.

NieuwsFilm

meest populair