Deze avontuurlijke parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze avontuurlijke parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Cast Away moet je hebben gezien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadfilm Cast Away van regisseur Robert Zemeckis, die je kunt kennen van The Polar Express en Back to the Future.

Cast Away
De dramafilm uit 2000 heeft een hoofdrol Tom Hanks, die ook de film regisseerde. Bijrollen gingen naar onder meer naar Nick Searcy, Paul Sanchez, Lari White. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (89%): "Gebrekkig maar fascinerend biedt Cast Away een intelligent script, enkele van de meest volwassen regies van Robert Zemeckis en een showcase-optreden van Tom Hanks."

Reacties
"Goeie film die ik al een paar keer opnieuw heb gekeken. Je kan je erg goed inleven in de hoofdpersoon. De scène op het eiland is erg goed gemaakt. Zeker een aanrader om een keer te kijken!" schreef LostMemory op Moviemeter.



Movsin schreef op Moviemeter: "Uitstekende film met een wonderbare Tom Hanks. Perfecte sfeerschepping, mooie natuurbeelden en voldoende emotie en ontroering om deze film en erin geschapen toestanden aan te voelen. Knap."

Op Netflix
De $90 miljoen kostende film was een groot financieel succes en bracht meer dan $429 miljoen op aan de Box Office. Cast Away kreeg zelfs 2 Oscar nominaties. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Chuck Noland is technicus bij koeriersbedrijf FedEx. Door zijn drukke werkzaamheden heeft Chuck weinig tijd voor zijn vriendin Kelly. Chucks hectische leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij het slachtoffer wordt van een vliegtuigongeluk. Hij is de enige overlevende en hij strandt op een onbewoond eiland.

NieuwsFilm

meest populair