Deze thriller van Netflix is een van de grootste tegenvallers tot op heden

Deze thriller van Netflix is een van de grootste tegenvallers tot op heden

De streamingdienst schiet niet altijd raak

Streamingdienst Netflix is wereldwijd nog steeds marktleider op streaming-gebied. Door de jaren heen heeft het Amerikaanse bedrijf zelf ook meerdere eigen producties afgeleverd, maar ruim niet alle films en series werden een succes. Neem maar bijvoorbeeld de film The Last Thing He Wanted.

The Last Thing He Wanted, een film van regisseuse Dee Rees, bewijst dat een goede cast niet altijd een sleutel tot succes is. Met hoofdrollen voor Anne Hathaway en Ben Affleck lijkt er aan talent geen gebrek. Toch werd de film met de grond gelijk gemaakt.

Plot
The Last Thing He Wanted vertelt het verhaal van een journaliste uit Washington D.C. die haar carrière op het spel zet door haar vader te helpen met een wapendeal in Zuid-Amerika. Hoewel de opzet van het verhaal veelbelovend lijkt, bleek de uitvoering aan zijn wensen over te laten.

Filmcritici waren duidelijk niet te spreken over The Last Thing He Wanted. Op rottentomatoes.com scoort de film een pijnlijke 5% op basis van 56 recensies. Ook de publieksscore is niet veel beter, die staat namelijk op 13%.

Kritiek
Aan het acteerwerk van de cast lijkt het niet te liggen. Veel filmcritici beschouwen het acteerwerk van Hathaway, Affleck en acteur Willem Dafoe juist als een lichtpunt. Hoewel de film erg spannend is, lijkt de film in zijn geheel gewoon niet te kloppen.



"Het centrale thema van deze film is dat het gewoon niet klopt allemaal", aldus een filmcriticus. Een andere recensent doet er nog een schepje bovenop: "Dit is wel het laatste wat de kijkers willen zien". De film bleek overigens ook nog een dure grap te zijn, de film had een productiebudget van maar liefst $100 miljoen dollar.

Razzie
Veel filmcritici vonden het acteerwerk van Anne Hathaway nog een van de hoogtepunten van The Last Thing He Wanted, toch dacht men in Hollywood daar anders over. De actrice kreeg namelijk een Golden Raspberry-nominatie, ook wel 'Razzie' genoemd, voor slechtste vrouwelijke hoofdrol.



Het zat de actrice datzelfde jaar overigens niet mee. Ze kreeg namelijk een tweede Razzie-nominatie voor de film The Witches. Mocht je The Last Thing He Wanted nou toch een kans willen geven, dan kan je hem hier bekijken op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair