Ondanks alles lijkt 'Blue Beetle' zowaar een andere grote DC-flop te overtreffen

Ondanks alles lijkt 'Blue Beetle' zowaar een andere grote DC-flop te overtreffen

Maar juich niet te vroeg.

Eerder deze maand verscheen Blue Beetle, alweer de derde DC-film van het jaar, in de bioscoop. Het is de best ontvangen DC-film van het jaar onder zowel critici als fans, maar dat vertaalde zich niet meteen in box office-succes. Toch lijkt de film een vorige DC-flop te overtreffen.

James Gunn, de co-CEO van DC Studios, vertelde dat Jaime Reyes/Blue Beetle het eerste personage in het vernieuwde DC zou worden, maar zien we Jaime ook echt weer terug in de toekomst?

Beter dan 'Shazam!'
De eerste DC-film van dit jaar was Shazam! Fury of the Gods. De film werd matig ontvangen en was een flinke financiële flop, het bracht slechts 133 miljoen dollar op. Met een productiebudget van 125 miljoen dollar heeft DC flink wat geld verloren aan de film.

Voor Blue Beetle ziet het er nu al wat beter uit. Er wordt namelijk voorspeld dat de film een uiteindelijke opbrengst van 140 tot 170 miljoen dollar gaat hebben. Hiermee overtreft de film de opbrengst van Shazam! 2.

Alsnog niet best
Blue Beetle heeft een productiebudget van 104 miljoen dollar. Over het algemeen moet een film zijn productiebudget dubbel terug verdienen. Dit heeft te maken met marketingkosten en het gedeelte van de opbrengst dat naar de bioscopen gaat.


Als we uitgaan van de gunstigste uitkomst op basis van de huidige voorspellingen, zit de opbrengst van Blue Beetle op zo'n 170 miljoen dollar. Hiermee is de film zeker niet zo'n grote flop als Shazam! 2 of The Flash, maar is het alsnog niet erg succesvol.

NieuwsFilm

meest populair