Deze 3 gloednieuwe series veroveren Disney+ en Apple TV+ volledig

Deze 3 gloednieuwe series veroveren Disney+ en Apple TV+ volledig

Een whodunnit in alle filmtalen, een lekker gedurfde kinderserie, en de ontsnapping van een CEO naar Japan.

De recensenten van SerieTotaal zetten voor je op een rijtje wat de moeite van het kijken waard is op de grote streamingdiensten van Nederland. En ditmaal moet je voor de beste nieuwe series niet bij Netflix zijn, maar bij rivalen Apple TV+ en Disney+.

The Afterparty seizoen 2 | Apple TV+
In deze whodunnit worden speelse uitstapjes genomen naar verschillende genres en zelfs de stijl van bekende filmmakers, wat volgens recensent Terence Shea nog steeds bijzonder sterk samenkomt met het oplossen van een moord.

Logischerwijs kon de whodunnit rekenen op 4 sterren. Shea betuigde: "'The Afterparty' lijkt misschien te veel, als een komisch moordmysterie vertelt via meerdere genres en filmstijlen. Maar het is een doordacht en correct uitgevoerd geheel. Het raadsel zit goed in elkaar, de grappen komen aan. Maar het is vooral allemaal met zo veel liefde gedaan. Kadrering, belichting, kleuren, muziek, dialogen, ga maar door."

Lees de rest van de recensie.

The Owl House seizoen 2 | Disney+
Eindelijk weer eens een gedurfde kinderserie, die er niet bang van is wat gothic elementen op te nemen in diens verhaal over een buitenbeentje in een andere dimensie. Dieuwertje Deutekom vond ook de diverse cast lovenswaardig, en beloonde de serie met 4 sterren.

Ze vertelde: "In seizoen één was de school en het leren om heks te worden de focus in een 'Harry Potter'-fantasie, maar in seizoen twee is het dwarsbomen van de plannen van de slechterik belangrijker, waardoor de serie meer een 'Lord of the Rings'-gevoel krijgt."

Lees de rest van de recensie.

Wanted: The Escape of Carlos Ghosn | Apple TV+
De documentaireserie volgt de wilde avonturen van Renault-Nissan-topman Carlos Ghosn, die halsoverkop naar Japan moest vluchten voor verschillende ernstige aanklachten. Volgens Lydia van Vliet-Meeuwissen wordt zijn verhaal helder neergezet, maar wel met een duidelijke voorkeur voor wie er in het gelijk is.

Ze gaf de documentaireserie 3 sterren, en lichtte toe: "Ghosn komt zelf ook veelvuldig aan het woord. In zijn ogen is zijn trots te zien. Hij is trots op wat hij heeft bereikt bij Renault-Nissan en gedurende de rest van zijn carrière... De beste man lijkt dan ook vooral aan de documentaire te hebben meegewerkt om zichzelf te verantwoorden en weer in een goed daglicht te komen."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair