Leeftijdsclassificatie bekend: wordt 'Saw X' voor kinderen of alleen de diehard-horrorfan?

Leeftijdsclassificatie bekend: wordt 'Saw X' voor kinderen of alleen de diehard-horrorfan?

Wordt 'Saw X' net zo bloederig en wreed als zijn voorgangers?

Komende halloween is het alweer tijd voor de tiende film in de Saw-reeks, Saw X. Nu de leeftijdsclassificatie bekend is gemaakt weten we of de film net zo bloederig en wreed wordt als zijn voorganger.

De Motion Picture Association (MPA) geeft de film in de VS een R-keuring. Dat wil zeggen dat bezoekers jonger dan 17 de film alleen mogen bezoeken onder begeleiding van een volwassene. In Nederland zal dat een 16+ keuring betekenen.

Bloederig geweld en martelingen
De MPA geeft deze classificatie omdat de film scènes bevat met bloederig geweld en martelingen bevat, er wordt gevloekt en er worden drugs gebruikt. Het lijkt er dus op dat Saw X weer vanouds bloederig en gewelddadig wordt.

In Saw X keert Tobin Bell terug als John Kramer/Jigsaw. De film speelt zich af in de tijd tussen Saw en Saw 2 en laat Jigsaws meest persoonlijke spel zien. John Kramer reist af naar Mexico voor een medische procedure die hem van zijn kanker moet genezen. Maar als hij erachter komt dat de hele operatie oplichterij is, zweert hij om de oplichters een koekje van eigen deeg te geven.



Jigsaw
Tobin Bell was in de eerste 8 Saw-films te zien als Jigsaw. Hoewel het personage overleed in het vierde deel, keerde hij terug in flashbacks in de andere films. Spiral was de enige Saw-film waarin Bell niet te zien was.

Saw X verschijnt op 19 oktober in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair