Indrukwekkende generatie nieuwe topacteurs nu te zien in 'Les Amandiers'

Indrukwekkende generatie nieuwe topacteurs nu te zien in 'Les Amandiers'

Een romantisch Frans drama over ambitie en het verlies van jeugdige onschuld.

Actrice Valeria Bruni Tedeschi kruipt na vier jaar weer terug op de regiestoel voor haar zevende langspeler Les Amandiers. Het scenario, waar ze zelf ook aan meeschreef, baseerde ze op haar eigen ervaringen uit de theaterwereld.

De film werd vorig jaar geslecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes en hoofdrolspeelster Nadia Tereszkiewicz won voor haar rol de César ('Franse Oscar') voor 'meest veelbelovende actrice'.

Synopsis
Frankrijk, eind jaren tachtig. Stella, Victor, Adèle en Etienne kunnen hun geluk niet op als ze worden toegelaten tot de beroemde theaterschool van het Théâtre des Amandiers in Nanterre (Parijs), opgericht door Patrice Chéreau en Pierre Romans, grootheden van het Franse theater.

De twintigers razen door het leven en beleven samen hun passie voor het theater en elkaar. Een passie die op de proef wordt gesteld door hun ervaringen zowel binnen als buiten de opleiding. Les Amandiers is een ode aan het theater, de jeugd en de liefde.

Très français
In de trailer zien we dat dit weer een heerlijke Franse film vol seks, drugs en drama wordt, dus allez, op naar de cinema!


Les Amandiers is overal te zien vanaf 31 augustus.

NieuwsFilm

meest populair