Hoe is het nu met die brute Nazi-commandant 'Amon Goeth' uit 'Schindler's List'?

Hoe is het nu met die brute Nazi-commandant 'Amon Goeth' uit 'Schindler's List'?

Hoe staat het ervoor met de absolute topacteur Ralph Fiennes?

Schindler's List wordt altijd nog gezien als een hoogtepunt in het repertoire van Steven Spielberg, wat genoeg zegt over de kwaliteit van de film. De Britse acteur Ralph Fiennes had de rol van de brute Nazi-commandant Amon Goeth. Hierdoor werd hij wereldwijd bekend, hoe is het nu eigenlijk met hem?

Ralph Fiennes kreeg voor zijn acteerwerk in Schindler's List een Oscarnominatie voor beste mannelijke bijrol. In de jaren erna kreeg hij nog een nominatie en heeft hij een aantal iconische personages gespeeld in geliefde filmreeksen.

Begin
Fiennes maakte zijn speelfilmdebuut in Wuthering Heights uit 1992. De rol van Amon Goeth kreeg hij bijzonder snel na zijn debuut. Schindler's List kwam namelijk in 1993 uit, slechts een jaar na Wuthering Heights.

Hij was destijds pas 30 jaar oud, het is dus zeer uitzonderlijk dat een acteur zo vroeg in zijn carrière al een Oscarnominatie krijgt.

Voldemort
Amon Goeth is de rol waar Fiennes mee doorbrak, maar de rol waar hij veruit het meest bekend om staat, is die van Lord Voldemort in de Harry Potter-films. We zagen Voldemort voor het eerst in Harry Potter and the Philosopher's Stone, waarin hij zich verschool in het lichaam van Professor Quirrel.


In The Goblet of Fire keert Voldemort terug in zijn ware vorm zonder neus en oren. Dit is de eerste keer dat we Fiennes in de rol van de 'Dark Lord' zagen.

Volle agenda
Voldemort is de bekendste rol van Fiennes, maar hij had ook rollen in grote Hollywoodfilms als de 'James Bond'-films met Daniel Craig, The King's Man, The Grand Budapest Hotel, The Menu en nog veel meer.



Fiennes' volgende rol is die van geliefde auteur Roald Dahl in de nieuwe film van Wes Anderson genaamd The Wonderful Story of Henry Sugar. De 40 minuten durende film is vanaf 13 oktober te zien op Netflix

NieuwsFilm

meest populair