Jack Nicholson weigerde hoofdrol in 'The Godfather': grote impact op de filmgeschiedenis

Jack Nicholson weigerde hoofdrol in 'The Godfather': grote impact op de filmgeschiedenis

De iconische film had er heel anders uit kunnen zien

Van Robin Williams als Hagrid tot Amy Schumer als Barbie. Het casten van de juiste acteur in de rol kan een behoorlijke zoektocht zijn. Zo had acteur Jack Nicholson bijna één van de meest iconische hoofdrollen in de filmgeschiedenis te pakken.

In een interview vertelt Nicholson dat hij in de beginjaren '70 in de race was voor een grote filmrol: de rol van Michael Corleone in de iconische maffiafilm The Godfather van regisseur Francis Ford Coppola.

"Italianen moeten worden gespeeld door Italianen"
Volgens Nicholson heeft hij destijds de rol echter afgewezen. Hij vertelt over zijn visie op de film toentertijd: "Destijds geloofde ik dan Indianen gespeeld moesten worden door Indianen en Italianen door Italianen. Mario Puzo had zo'n geweldig boek geschreven en als je daar nu naar terugkijkt, zie je zoveel geweldigs van de film daarin."

Nicholson vond zichzelf niet geschikt voor de rol en heeft dan ook geen spijt van het afwijzen. Hij uit dan ook zijn waardering voor Al Pacino, die uiteindelijk de rol van de jonge Corleone kreeg. "Er waren veel acteurs, waaronder ik, die Michael hadden kunnen spelen, maar Al Pacino wás Michael Corleone," aldus Nicholson.



NieuwsFilm

meest populair