Nieuwe film van 'Spring Breakers'-regisseur en Travis Scott krijgt felle reacties in Venetië

Nieuwe film van 'Spring Breakers'-regisseur en Travis Scott krijgt felle reacties in Venetië

Een experimentele actiefilm gefilmd in infrarood zorgt voor verdeeldheid tijdens het Italiaanse filmfestival.

Harmony Korine's Aggro Dr1ft, een experimentele actiefilm die volledig met infraroodcamera's is gefilmd, beleeft vandaag zijn wereldpremière tijdens het 80e filmfestival van Venetië.

De pers heeft de film echter al gisteren gezien, en die screening bleek een evenement op zichzelf. De reacties waren ontzettend verdeeld, wat voor een festivalfilm vaak geldt als de best mogelijke reclame.

Verdeeldheid alom
Een aanwezige vertelde World of Reel:

"Deze film is compleet bizar en ik had de indruk dat ze een grap uithaalden met het publiek. Ik kan me geen screening herinneren waar zoveel mensen wegliepen."

Daar werd aan toegevoegd dat er aan het einde van de film zacht geklap volgde, wat uiteindelijk uitliep in gejuich maar ook boegeroep.

Criticus James Witherspoon liet het volgende weten over zijn ervaring:

"Harmony Korine is helemaal van het padje. 5 sterren."

Maar daarentegen waren er reacties van criticasters als Giamma Macchioni:

"wat kan er misgaan met een film met infraroodcamera's en Travis Scott? Alles. Letterlijk alles. Van de special effects die met Videomaker lijken te zijn gemaakt tot de dove geluidsontwerper. Een halve ster."

Onbegrepen genie?
Recensent Glenn Kenny reageerde op Twitter met:

"Het aantal mensen dat wegliep tijdens 'Aggro Dr1ft' suggereert dat een beschamend aantal perslieden niet snapt wat het betekent om een film volledig in infrarood te filmen."



In Aggro Dr1ft zien we Jordi Mollà als Bo, een mysterieuze huurmoordenaar wiens leven in gevaar is en die een topcrimineel moet omleggen. Travis Scott speelt een bijrol.

Aggro Dr1ft bereikt op 7 oktober a.s. de Amerikaanse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair