Om deze opmerkelijke reden werd een sleutelscène uit 'The Terminator' verwijderd

Om deze opmerkelijke reden werd een sleutelscène uit 'The Terminator' verwijderd

Een slotscène in The Terminator werd verwijderd omdat de financier graag vriendjes in de film liet spelen.

In 1984 verscheen van de toen nog redelijk onbekende regisseur James Cameron de scifi-actiefilm The Terminator met Arnold Schwarzenegger. De film groeide uit tot een klassieker en kreeg meerdere vervolgfilms. Opvallend is dat er een belangrijke scène uit de film geknipt is.

Nu heeft producent Gale Anne Hurd onthuld dat Cameron genoodzaakt was om een opvallende scène te verwijderen. En wel om bedenkelijke redenen. Financierders wilden dat hun vrienden in de films te zien waren, liever dan professionele acteurs.

Cyberdyne Systems
De scène zou vertoond worden aan het einde van de film. Te zien is hoe de onderneming Cyberdyne Systems een chip bemachtigt van een Terminator. Op die manier weten ze Skynet op te richten.

"Terminator-financier John Daly had een deal met Orion Pictures, maar had nog geen hit gemaakt dat veranderde met onze film en Platoon)," legde Hurd uit. "Ze stonden erop dat we vrienden van de financier zouden gebruiken in deze scène, wat het voor ons verpestte."

Toch een succes
Cameron heeft de scène uiteindelijk geschrapt omdat "de acteurs" niet goed genoeg waren. Uiteindelijk maakte het niet uit voor het succes. Het vervolg Terminator 2, ook van Cameron, werd misschien nog wel een groter succes.


"Ze werden betaald als acteurs, via de Taft Hartley-act," vervolgde de producent. "Ik denk dat hij erop stond dat ze in de film zouden spelen, omdat de financiers een rendement op hun investering was beloofd en deze nog niet hadden ontvangen. Daly geloofde niet dat de film een succes zou worden."

NieuwsFilm

meest populair