Deze iconische twist in de thriller 'Get Out' veranderde in één seconde alles in de film

Deze iconische twist in de thriller 'Get Out' veranderde in één seconde alles in de film

Het briljante regiedebuut van Jordan Peele kreeg je in een oogwenk op het puntje van je stoel.

Jordan Peele zette in 2017 de hele filmwereld op zijn kop met zijn regiedebuut Get Out. De film werd extreem goed ontvangen door zowel critici als horrorfans en wordt gezien als een moderne horrorklassieker. De film kreeg je in een oogwenk op het puntje van je stoel met een iconische twist.

Jordan Peele was voor Get Out voornamelijk bekend van zijn werk als komiek en zijn sketches op Comedy Central samen met Keegan Micheal-Key. Het feit dat hij uit het niets een van de beste moderne horrorfilms uitbracht, was bijna net zo verrassend als het plot van de film.

Verhaal
Chris (Daniel Kaluuya), een Afro-Amerikaanse jongen, en zijn blanke vriendin Rose (Allison Williams) zijn dolgelukkig samen. Ze zijn van plan om naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie te gaan om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean. Hij doet een serie bizarre ontdekkingen en komt er langzaam maar zeker achter dat er een duistere reden is waarom hij daadwerkelijk uitgenodigd werd.

Het blijkt namelijk dat de familie onderdeel is van een soort cult genaamd The Order of the Coagula. Het doel van deze groep is om het geheim van een verlengd leven door hersentransplantatie te achterhalen. Dit doen ze onder andere door zwarte mensen te kidnappen en te hypnotiseren zodat ze kunnen dienen als 'vervangingslichamen'.

Twist
Rose beweerde dat ze nog nooit eerder een relatie met een zwarte man heeft gehad. Chris ontdekt in het huis van haar ouders allerlei foto's waar ze te zien is met verschillende zwarte jongens, ze heeft dus gelogen. Chris realiseert zich dat hij in gevaar is en probeert te ontsnappen. Rose is hevig op zoek naar de sleutels van de voordeur, waardoor het toch nog lijkt alsof ze niet betrokken is bij de praktijken van haar familie.


Uiteindelijk pakt ze de sleutels uit haar tas en zegt ze: "You know I can't give you these keys, right babe?" Het blijkt dus dat Rose al die tijd zwarte jongens verleidde en meenam naar het huis van haar ouders zodat ze ze kunnen aanbieden als vervangingslichamen.

Succes
Get Out was extreem goed ontvangen, maar een goed ontvangst vertaalt zich niet altijd in financieel succes. Met Get Out was dit zeker wel het geval. De film had een vrij bescheiden productiebudget van 4.5 miljoen dollar. Uiteindelijk bracht de film ruim 255 miljoen dollar op, waardoor het een van de meest winstgevende films van het jaar was.



Peele vervolgde Get Out met de topfilms Us en Nope en is druk bezig met een mysterieuze vierde film. Je ziet Get Out nu op Skyshowtime, Netflix en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair