Deze ijzersterke scifi-actiefilm heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Upgrade'

Deze ijzersterke scifi-actiefilm heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Upgrade'

Deze verrassende actiefilm is een absolute aanrader voor alle liefhebbers van flink wat geweld.

De lat voor Westerse actiefilms is in de laatste jaren een stuk hoger geworden dankzij films als John Wick, Mad Max: Fury Road en de recentere delen van de Mission: Impossible-reeks. Er zijn dan ook zat films die het succes van John Wick willen nabootsen, denk bijvoorbeeld aan Nobody en Atomic Blonde. Upgrade is een kleinschaligere actiefilm die veel meer aandacht verdient

Upgrade kreeg geen bioscooprelease in Nederland, en dat is doodzonde. Gelukkig is de actietopper gewoon thuis op de buis te zien.

Verhaal
Upgrade speelt zich af in een nabije toekomst waarin technologie bijna alle aspecten van het leven beheerst. Maar wanneer de wereld van Grey, een zelfbenoemde technofoob, op zijn kop staat, is zijn enige hoop op wraak een experimenteel computerchip-implantaat.

Logan Marshall-Green speelt de rol van Grey en is met deze rol in één keer overgegaan van 'de acteur die zo op Tom Hardy lijkt' naar iemand die met gemak een actiereeks kan dragen.

Innovatief
Sommige mensen vergelijken Upgrade met Venom, maar dan een stuk beter. Dit is niet eens zo'n inaccurate beschrijving, het computerchip-implantaat heeft namelijk een soortgelijk effect als de symbiote uit Venom die zich aan Eddie Brock hecht.


De chip is in staat om Grey's lichaam over te nemen en zo op perfecte wijze vechtkunsten uit te oefenen op tientallen vijanden die in de weg staan van Grey's wraak. De unieke choreografie van de vechtscènes, de dynamische cinematografie en het interessante verhaal levert een onvergetelijke actiefilm op.

Waar te zien en nieuwe films
Upgrade is nu te zien op SkyShowtime. Als je in de stemming bent voor nog een gewelddadige wraakfilm, dan is de nieuwe bioscoopfilm Sisu misschien ook wel wat voor jou. De trailer bekijk je hieronder.



Sisu wordt door sommige mensen die het hebben gezien, beschreven als 'John Wick in de tweede wereldoorlog'. Een ideale film om na Upgrade te kijken. Sisu is nu te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair