Deze duistere thriller op Netflix wordt sterk bekeken

Deze duistere thriller op Netflix wordt sterk bekeken

Na The Equalizer 2 staat nu ook het eerste deel in de Netflix Top 10.

Sinds The Equalizer 3 succesvol in de Nederlandse bioscopen draait, staan de twee eerdere delen op Netflix. Al enkele dagen staat het tweede deel in de Netflix Top 10 en nu vind je ook The Equalizer terug in de lijst.

Net als deel twee en drie is The Equalizer geregisseerd door Antoine Fuqua en uiteraard heeft Denzel Washington de hoofdrol als de dodelijke Robert McCall. Netflix geeft de eerste film woorden mee als "duister" en "georganiseerde misdaad".

Prima ontvangen
De Equalizer-films zijn vooral vermakelijke popcorn en de films worden dan ook zo ontvangen. Het origineel staat op 61 procent op de Tomatometer en heeft 77 procent als publieksscore op Rotten Tomatoes. De film haalde bijna $200 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

"Fuqua is immers geen Twain of Hemingway; hij is zelfs geen Michael Bay. Wat hij wel is, is een grootleverancier van fastfoodfilms. Daar hoeft hij zich niet voor te schamen, want zijn maaltijden zijn best te eten en ze vullen de maag, maar erg voedzaam zijn ze niet. The Equalizer past wat dat betreft uitstekend in zijn oeuvre, al heeft hij betere gemaakt," concludeerde Thierry Verhoeven in zijn FilmTotaal-recensie.

Nu op Netflix
Wil je de eerste Equalizer graag zien, dan vind je die nu hier op Netflix. Daarna kun je ook de tweede film kijken. De derde draait nu op het witte doek.


In The Equalizer is Robert McCall een man met een geheimzinnig verleden. Hij woont in Boston en leidt een onopvallend bestaan. Zijn leven verandert als hij een jonge prostituee, Teri (Chloë Grace Moretz), probeert te redden. Hij komt oog in oog te staan met zeer gewelddadige Russische gangsters en mensenhandelaren die hij één voor één probeert uit te schakelen.

NieuwsFilm

meest populair