George Lucas wist vooraf al dat Anakin en Padmé een domper waren in de 'Star Wars'-prequels

George Lucas wist vooraf al dat Anakin en Padmé een domper waren in de 'Star Wars'-prequels

De liefde tussen de twee kwam niet helemaal uit de verf, maar George wist dat er hoe dan ook mensen waren die het helemaal niets zouden vinden.

De Star Wars-prequels van George Lucas hadden lange tijd een zeer slechte reputatie. Ondanks het feit dat de films zo slecht werden ontvangen, is er toch een generatie opgegroeid met de films, waardoor er tegenwoordig veel positiever op ze wordt teruggekeken. Het valt echter niet te ontkennen dat de liefde tussen Anakin (Hayden Christensen) en Padmé (Natalie Portman) niet bepaald overtuigend was.

Dat de relatie van Anakin en Padmé niet helemaal in de smaak zou vallen bij veel fans, zag George Lucas al ruim van tevoren aankomen.

Dialoog en chemie
De relatie tussen Anakin en Padmé is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van de gehele Star Wars-saga. In Revenge of the Sith is de achterliggende reden van Anakins val naar de Dark Side voornamelijk de belofte van Palpatine dat hij Padmé's leven kan redden.

Anakins overstap van Jedi naar Sith is op papier wel logisch, maar in de prequels komt het niet heel overtuigend over. Dit komt voornamelijk omdat de relatie van Anakin en Padmé niet overkomt als ware romantische liefde, maar meer gewoon iets wat moet gebeuren omdat het in het script staat. De reden hierachter is voor velen een combinatie van slechte dialogen, matig acteerwerk en de regie van Lucas.

Niet slechts één thema
Lucas vertelde in een interview dat hij wel had verwacht dat de nadruk op een liefdesverhaal in een avonturenfilm niet bij alle fans in de smaak zou vallen, maar zei ook: "Star Wars bestaat uit verschillende thema's. Het is niet slechts één thema."


Lucas heeft altijd gezegd dat Star Wars bedoeld is voor kinderen en hij dacht dat deze doelgroep niet veel behoefte had aan "de vieze dingen" van de relatie tussen Anakin en Padmé, dus wilde hij het op een manier presenteren waardoor zowel volwassenen als kinderen tevreden zouden zijn.

Ahsoka
Afgelopen jaar keerde Hayden Christensen na zeventien jaar weer terug als Anakin Skywalker/Darth Vader in de Disney+-serie Obi-Wan Kenobi. In 2019 was zijn stem al te horen in The Rise of Skywalker, maar Christensen is nu echt weer terug in het Star Wars-universum.



Hij is namelijk ook te zien in de nieuwe Disney+-serie Ahsoka. Hij verscheen aan het eind van de meest recente aflevering Fallen Jedi. In de volgende aflevering heeft hij een prominente rol. De komende aflevering verschijnt op 13 september op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair