Grootste klacht op 'Mission: Impossible 7': wat vindt de regisseur ervan?

Grootste klacht op 'Mission: Impossible 7': wat vindt de regisseur ervan?

Een supercomputer als schurk waar de hele tijd over gepraat wordt.

Ondanks het feit dat de box-office van Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One ietwat tegenviel, werd de blockbuster toch sterk onthaald. Er is echter wel een punt van kritiek. Hier wordt zoveel over 'geklaagd' dat regisseur Christopher McQuarrie er nu zelf op reageert.

De zevende Mission: Impossible-film kwam misschien niet op het beste moment uit. De blockbuster moest het opnemen tegen 'Barbenheimer' en werd hierdoor ietwat vergeten. Toch scoort de film op Rotten Tomatoes een uitstekende 96% procent.

Maar toch
Er is echter wel ook kritiek. De nodige mensen vinden het niet zo leuk dat de grote schurk AI is, iets dat nog nooit gebeurd is in de franchise. Deze keer nemen Ethan Hunt en co. het op tegen 'the Entity'. De AI wordt wel geholpen door een man genaamd Gabriel, maar toch is niet iedereen overtuigd.

De film is behoorlijk lang, namelijk 2 uur en 43 minuten. De nodige tijd wordt echter gestoken in het uitleggen wat the Entity nu precies is en wat het doel is van de AI. Sommige filmfans vinden dit allemaal te lang duren, maar daar is McQuarrie het niet mee eens.

Reactie
Hoewel de regisseur begrijpt dat niet iedereen dit even interessant vindt, denkt hij wel dat het nodig is om het allemaal duidelijk te maken: "Ja, ik heb nu al vaak gehoord dat de nodige mensen vinden dat er teveel wordt uitgelegd in film, voornamelijk over de AI".



"Dat wordt nu gezegd, maar als ik dit eruit had gelaten was het een heel ander verhaal geweest. Dan was het namelijk onbegrijpelijk. De mensen die zeggen dat het te vaak herhaal wordt daar zeg ik tegen: 'Gefeliciteerd, je had het al vanaf het begin door'".

Publiek
McQuarrie vervolgt: "Als je het allemaal al begreep vanaf het begin dan betekent het dat je goed luistert en de hele tijd oplet. Dat is echter lang niet voor iedereen het geval. Ik begrijp de kritiek, maar ik zou mijn film absoluut niet aanpassen".



Al eerder liet de filmmaker weten waarom Hunt het deze keer opneemt tegen AI: "In 'Mission Impossible' hebben we al nucleaire bommen voorbij zien komen, maar ook chemische en biologische wapens. We wilden voor iets nieuws gaan en vandaag de dag heeft iedereen het over AI".

NieuwsFilm

meest populair