Hoe is het nu met die bloedmooie Nancy Callahan uit 'Sin City'?

Hoe is het nu met die bloedmooie Nancy Callahan uit 'Sin City'?

Hoe staat het ervoor met actrice en model Jessica Alba?

In de jaren 2000 was actrice en model Jessica Alba een van de meest herkenbare gezichten in Hollywood. Tegenwoordig zien we haar niet meer zo regelmatig in grote films en series, wat ligt er dan nog in het verschiet voor de actrice?

Alba had in de jaren 2000 een aantal enorme rollen in zowel films als tv-series. Hoe gaat het nu eigenlijk met haar?

Begin
Alba begon in de jaren 90 met acteren. Ze had vooral kleine bijrollen in series als The Secret World of Alex Mack en Chicago Hope. In 1995 kreeg ze haar eerste prominente rol in de serie Flipper. Ze verscheen in maar liefst 44 afleveringen.

In 2000 brak ze echt door. Ze kreeg toen op haar negentiende de hoofdrol in de serie Dark Angel van niemand minder dan James Cameron. Ze werd genomineerd voor een Golden Globe voor haar werk in de serie en won er zelfs een Saturn Award voor.

Blockbusters
Na Dark Angel werd Alba alleen maar succesvoller en kreeg ze een voet in de filmwereld. In 2003 kreeg ze in Honey haar eerste hoofdrol in een speelfilm. Twee jaar later speelde ze een van de hoofdrollen in de blockbuster Sin City, waarin ze de stripper Nancy Callahan speelde.


Hierna kreeg ze de rol van Sue Storm/Invisible Woman in de Fantastic Four-films. Tegenwoordig is ze niet veel meer te zien op het witte doek. De laatste keer dat ze in een film verscheen, was alweer vier jaar geleden in Killers Anonymous. Gelukkig staat er een grootschalige comeback in de planning.

Toekomst
Volgend jaar speelt Alba de hoofdrol in de nieuwste actiethriller van Netflix: Trigger Warning. Ze speelt een getraumatiseerde veteraan die de bar van haar grootvader erft en voor een moreel dilemma komt te staan nadat ze de waarheid achter zijn vroegtijdige dood ontdekt.



Verder heeft ze de film Flash Before the Bang op haar agenda staan, maar aangezien allerlei voormalige Marvel-sterren als Jennifer Garner en Hugh Jackman nu terugkeren in nieuwe Marvel-films, bestaat er altijd een kans dat ze terugkeert als Sue Storm/Invisible Woman in bijvoorbeeld Avengers: Secret Wars.

NieuwsFilm

meest populair