De beste film van Kenneth Branagh is 'Henry V', en zijn slechtste is...

De beste film van Kenneth Branagh is 'Henry V', en zijn slechtste is...

De acteur/regisseur heeft een hoop goede projecten op zijn naam, maar 'Artemis Fowl' was een verkeerde keuze.

Kenneth Branagh heeft een bijzondere gave. Hij is namelijk niet alleen een topacteur, maar ook een erg goede regisseur. Je herkent misschien zijn naam niet meteen, maar zijn gezicht ongetwijfeld wel. Hij had namelijk rollen in de laatste drie Christopher Nolan-films en hij speelt de meesterdetective Hercule Poirot in zijn Agatha Christie-verfilmingen.

Branagh is een veelzijdige regisseur. Van blockbusters als Thor en Cinderella naar kleinschalige Oscar-waardige films als Belfast. Hij heeft al van alles gemaakt, maar zijn best beoordeelde film blijft toch de film die hij als eerst maakte.

Henry V
In 1989 regisseerde Branagh op 29-jarige leeftijd zijn eerste film en speelde hij ook de hoofdrol. Hij daagde zichzelf meteen al flink uit. Het gaat hier namelijk om de film Henry V, gebaseerd op het iconische toneelstuk van William Shakespeare.

De film staat op Rotten Tomatoes op een extreem hoge score van 98%. Dit betekent dat dat percentage van de critici die de film een recensie hebben gegeven goed te spreken was over de film. De film is een absolute topprestatie van Branagh en werd genomineerd voor drie Oscars.

Artemis Fowl
De door Branagh geregisseerde films zijn bijna allemaal goed ontvangen, maar in 2020 kwam veruit zijn grootste flop ooit uit. Hij kreeg de taak om het eerste deel van de fantasy-boekenreeks Artemis Fowl te verfilmen voor Disney. Wegens de coronapandemie besloot Disney de bioscooprelease van de film te schrappen en het exclusief uit te brengen op Disney+.


Het is misschien maar goed dat de film niet in de bioscoop verscheen, het had namelijk ongetwijfeld enorm geflopt. De film werd namelijk compleet afgebrand door critici en fans. Met 177 recensies op Rotten Tomatoes staat de film op een rampzalige score van 8%.

A Haunting in Venice
Komende week verschijnt alweer de derde Agatha Christie-verfilming van Branagh; A Haunting in Venice. Na Murder on the Orient Express en Death on the Nile keert Hercule Poirot terug om een griezelige moord in Venetië op te lossen.



De film is vanaf 14 september te zien in de bioscopen. De vorige delen kun je nu bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair