Je raadt nooit wie oorspronkelijk het 'Predator'-kostuum droeg

Je raadt nooit wie oorspronkelijk het 'Predator'-kostuum droeg

De iconische 'Predator' had er heel erg anders uit kunnen zien.

Als het gaat over iconische designs van aliens en monsters in de filmgeschiedenis, dan komt het design van de Predator ongetwijfeld aan bod. Door de jaren heen hebben we allerlei variaties gezien van de look, maar men zal altijd aan de eerste film met Arnold Schwarzenegger denken. Het is dan ook bijna niet te geloven dat Jean-Claude Van Damme oorspronkelijk de Predator zou spelen.

Van Damme was de eerste keuze om de Predator tot leven te brengen, maar dit werd helemaal niks.

Casting
Van Damme kreeg dus als eerste de rol van de imposante Predator te pakken. De insteek was dat hij zijn vechtkunsten zou toepassen om de Predator een behendige en ninja-achtige krijger te maken. Dit is natuurlijk leuk op papier, maar de praktijk is wat anders.

Volgens crewleden werd namelijk snel duidelijk dat Van Damme niet imposant genoeg was in het gezelschap van langere spierbundels Arnold Schwarzenegger en Carl Weathers, maar het was vooral het kostuum waardoor de samenwerking compleet door de mand viel.

Kostuum
De eerste versie van het Predator-kostuum zag er een stuk anders uit dan hoe we de alien tegenwoordig kennen. Gelukkig zijn er een aantal verschillende foto's van dit pak te zien, waaronder een foto van Van Damme in het pak op de set. Je bekijkt ze hieronder:


Dit pak was verre van comfortabel. Volgens Van Damme kon hij amper ademen en zat hij onder het gips: "Ik kom aan en ze plaatsen me op stokken en pakken me helemaal in met gips. Het was bloedheet. Ik hou van ademen, weet je? Ze moesten mijn hoofd ook nog doen." Uiteindelijk gaf Van Damme aan dat het helemaal niks zou worden en hij zijn vechtkunsten totaal niet uit kon voeren in het pak, waardoor hij werd vervangen door Kevin Peter Hall.

Mortal Kombat
Gelukkig had deze blunder geen effect op de loop van de carrière van Van Damme. Hij werd met films als Bloodsport, Hard Target, Kickboxer en nog veel meer een waar actie-icoon. Hij diende zelfs als inspiratie voor het 'Mortal Kombat'-personage Johnny Cage



Nu is de cirkel rond en is Van Damme zowel te zien als te horen als Johnny Cage in het nieuwe spel Mortal Kombat 1. Hierboven bekijk je alvast een voorproefje van wat je kan verwachten.

NieuwsFilm

meest populair