Deze horrorklassieker lanceerde 40 jaar geleden de markante acteur Johnny Depp

Deze horrorklassieker lanceerde 40 jaar geleden de markante acteur Johnny Depp

Johnny Depp maakte een bijzonder entree in de filmwereld dankzij een onverwacht figuur.

Johnny Depp heeft dankzij de rechtszaak met zijn ex-vrouw Amber Heard een turbulente periode achter de rug. Binnenkort keert hij weer terug op het witte doek, maar waar begon het allemaal eigenlijk voor de acteur?

We kennen Depp vooral van zijn hoofdrollen in de Pirates of the Caribbean-reeks en zijn vele samenwerkingen met regisseur Tim Burton. Het is dan ook opvallend dat zijn eerste rol in een film in een absolute klassieker uit de jaren 80 was.

Nic Cage?
Van jongs af aan wilde Depp eigenlijk professioneel muzikant worden. Hij stopte op zijn zestiende zelfs met school om zijn droom na te jagen, wat resulteerde in een redelijk succes met zijn band The Kids. Hij verhuisde naar Los Angeles in de hoop een platencontract te krijgen.

In 1984 ging de band echter uit elkaar en was Depp op zoek naar een baan om rond te komen. Zijn toenmalige echtgenote Lori Anne Allison introduceerde hem bij niemand minder dan Nicolas Cage, die hem overtuigde om een carrière als acteur na te jagen. Cage hielp Depp met het verkrijgen van een auditie voor A Nightmare on Elm's Street. De rest is geschiedenis.

Carrière
Depp pakte het acteren op en was in een aantal films te zien, maar toen hij in 1987 de rol van Tom Hansen vertolkte in de serie 21 Jump Street was het echt raak. In de jaren die volgden ontstond zijn vriendschap met Tim Burton. Dit resulteerde in films als Edward Scissorhands, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en Alice in Wonderland.


Zijn grootste rol is natuurlijk die van kapitein Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean-films. Hij vertolkte het personage maar liefst vijf keer. In 2016 debuteerde Depp in de wereld van Harry Potter met de rol van Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts and Where to Find Them. Tijdens de opnames van de derde film in deze reeks werd Depp vervangen door Mads Mikkelsen wegens de controversie rondom de acteur.

Jeanne Du Barry
Na een aantal turbulente jaren stond Depp eerder dit jaar nog op het filmfestival in Cannes voor de première van zijn nieuwe film Jeanne Du Barry. De film wordt beschreven als de grote comeback van Depp.



Hierboven bekijk je de trailer van Jeanne Du Barry. De film is vanaf 14 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair