Eigenlijk is het verhaal in 'Armageddon' nog dommer dan je denkt

Eigenlijk is het verhaal in 'Armageddon' nog dommer dan je denkt

Het is beter als je er niet te veel bij nadenkt.

Wat je ook van hem vindt, regisseur Michael Bay heeft duidelijk zijn stempel gezet op de filmwereld. Hij begon als regisseur van muziekvideo's en maakte in 1995 zijn eerste film: Bad Boys. Die volgde hij op met de actietopper The Rock en Armageddon. Allebei zeer vermakelijke films, maar een bepaald aspect van Armageddon blijft toch best dom.

Armageddon is een van de meest herkenbare films uit de jaren negentig. Het bewees ook echt dat Michael Bay gigantische blockbusters op zich kon nemen. De film had een flink productiebudget van 140 miljoen dollar. Dit verdiende de film makkelijk terug met een opbrengst 553 miljoen dollar.

Verhaal
Het verhaal van de film kan als volgt worden samengevat: Nadat NASA heeft ontdekt dat een asteroïde zo groot als Texas binnen een maand de aarde zal treffen, rekruteert NASA een buitenbeentjesteam van olieboorders om de planeet te redden.

Het script is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen drie toptalenten, namelijk Tony Gilroy (Andor), J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens) en Jonathan Hensleigh (Jumanji)

Beetje suf
Als je het plot van Armageddon hoort, denk je misschien bij jezelf "zou het niet makkelijker zijn om astronauten te leren om te boren?". Dit was namelijk precies wat hoofdrolspeler Ben Affleck dacht.


Affleck vertelde hier het volgende over: "Ik vroeg Michael Bay: 'Zou het niet gemakkelijker zijn om astronauten te trainen om te boren dan om boorders te leren hoe ze astronauten moeten zijn?' Waarop hij antwoordde: 'Hou je mond, Ben.'"

Bay
Het plot van Armageddon is niet bepaald een hoogstandje, maar het valt nog redelijk mee in vergelijking met een aantal van de toekomstige scripts die Bay zou verfilmen. Denk maar aan zijn Transformers-films



Of je zijn films nou goed of slecht vindt, het is niet te ontkennen dat Michael Bay een unieke stijl heeft die niemand zomaar kan nabootsen. Zijn stijl heeft de naam 'Bayhem' gekregen. Dit beschrijft perfect zijn stijl van camerabeweging, compositie en montage die iets overdreven, dynamisch en onderscheidends creëert.

NieuwsFilm

meest populair