Je raadt nooit hoe 'Batman vs Superman' er 20 jaar geleden uit had kunnen zien

Je raadt nooit hoe 'Batman vs Superman' er 20 jaar geleden uit had kunnen zien

Wolfgang Petersen wilde de confrontatie tussen de twee iconen al veel eerder naar het witte doek brengen.

Zack Snyder's Batman v Superman: Dawn of Justice was een van de meest geanticipeerde films onder DC-fans. Het was voor het eerst dat de twee legendarische superhelden samen in een film waren te zien en het was het startschot van een verbonden DC-filmuniversum. Warner Bros. had echter al veel eerder plannen om de twee titanen te laten strijden.

Na de slecht ontvangen Batman & Robin en Superman IV: The Quest for Peace was het eigenlijk stil rondom de toekomst van de DC-iconen. Warner Bros. wilde de twee iconen terugbrengen met een Batman vs Superman-film in 2002.

Verhaal
Topregisseur Wolfgang Petersen (Das Boot) was gestrikt op de film te regisseren. Het uiteindelijke script werd geschreven door Akiva Goldsmith (I Am Legend). Zijn idee voor de film begon somber met de dood van Alfred Pennyworth.

Vanaf hier zou Bruce Wayne zijn vrouw hebben verloren aan de Joker, een gebeurtenis die dit personage uiteindelijk aan Superman zou wijten. Dit zou ertoe leiden dat de helden in een conflict zouden komen, terwijl Superman zelf zou worstelen met een recente scheiding.

Casting
Rond deze tijd zijn er veel acteurs overwogen om de rollen van Batman en Superman op zich te nemen. Uiteindelijk werd Colin Farrell gecast in de rol van Batman en Jude Law in de rol van Superman. Daarvoor kreeg Josh Hartnett (Oppenheimer) een aanbod van 100 miljoen dollar om Superman te vertolken in drie films, maar hij wees dit af. Toch wel een van de grootste carrièremissers aller tijden.


De opnames van de film zouden begin 2003 van start gaan, maar Warner Bros. besloot toch een andere richting op te gaan met de personages nadat J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens) zijn script voor een alleenstaande Superman-film genaamd Superman: Flyby inleverde.

Returns & Begins
De focus werd toch gelegd op individuele projecten met de intentie om later eventueel een crossover-film te maken. Superman: Flyby veranderde in Superman Returns met Brandon Routh in de hoofdrol en Christopher Nolan kreeg de taak om Batman nieuw leven in te blazen met Batman Begins.



We weten natuurlijk dat Zack Snyder Batman v Superman eindelijk naar het witte doek bracht in 2016 met Henry Cavill en Ben Affleck in de hoofdrollen. Deze versie was ook vrij duister, dus bepaalde elementen van Petersens versie zijn toch overgenomen.

NieuwsFilm

meest populair