Hoe gaat het nu met voormalig topacteur Gene Hackman?

De legendarische acteur speelt al bijna 20 jaar niet meer in films.


Als je het hebt over een aantal van de meest legendarische acteurs aller tijden, dan is de kans groot dat Gene Hackman benoemt wordt. De voormalig acteur won twee Oscars voor beste mannelijke hoofdrol in The French Connection en Unforgiven. Hoe is het nu eigenlijk met hem?

Hackman acteerde in 2004 voor het laatst in de film Welcome to Mooseport en is daarna definitief met pensioen gegaan. Dat betekende echter niet dat hij alleen maar heeft stilgezeten in de jaren erna.

Legendarisch
De acteercarrière van Hackman besloeg maar liefst zes decennia. Hij heeft in talloze iconische films gespeeld. Naast de eerder benoemde films was hij onder andere te zien in Bonnie and Clyde, Mississipi Burning en de Superman-films met Christopher Reeve.

Hij heeft dezelfde legendarische status als bijvoorbeeld Clint Eastwood, Marlon Brando en Jack Nicholson hebben, en dat is meer dan terecht met zijn filmografie.

Pensioen
Hackman maakte in 2004 tijdens een interview met Larry King bekend dat hij geen films meer in de planning had staan en zijn acteercarrière waarschijnlijk voorbij was. In 2011 kreeg Hackman de vraag of hij ooit een comeback zou willen maken, hij antwoordde: "Als ik het in mijn eigen huis kon doen, misschien, zonder dat ze iets zouden storen en slechts een of twee mensen."


De meest memorabele rol die hij richting het eind van zijn carrière vertolkte, was die van Royal Tenenbaum in The Royal Tenenbaums. Hij won zelfs nog een Golden Globe voor deze rol.

Gespot
Hackman werd eerder dit jaar voor het eerst in een lange tijd weer in het openbaar gespot door de paparazzi. Je bekijkt de foto's hier.Tegenwoordig geniet de 93-jarige Hackman gewoon van zijn pensioen, maar hij verleende niet zo lang geleden zijn stem nog aan de documentaires We, the Marines en The Unknown Flag Raiser of Imo Jiwa. Ook heeft hij tijdens zijn pensioen meerdere boeken uitgebracht, maar een terugkeer naar de filmwereld lijkt onwaarschijnlijk.

NieuwsFilm

meest populair