'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' haalt voordeel uit gigantische verzekeringsclaim

'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' haalt voordeel uit gigantische verzekeringsclaim

De actiefilm heeft toch nog kans op winst door het enorme bedrag dat de verzekeringsmaatschappij aan de productie moest geven.

]Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One verdiende deze zomer niet genoeg geld in de bioscopen om winst te maken. Maar door een flinke uitbetaling van de verzekering kan de film toch nog wat geld verdienen.

Het zevende deel in de Mission: Impossible-reeks verdiende deze zomer een nette $563,8 miljoen aan de bioscoopkassa's. Fans en critici waren enthousiast maar de film verscheen een week voor Barbie en Oppenheimer in de bioscoop. 'Barbenheimer' werd het fenomeen van de filmzomer en niemand had nog oog voor de actiefilm met Tom Cruise.

Enorm budget
De opbrengsten waren dan ook niet genoeg om winst te maken voor Paramount Studios. Dat komt voornamelijk doordat de film maar liefst 291 miljoen dollar kostte om te maken.

De reden dat het budget zo hoog was heeft alles te maken met de coronapandemie. De productie werd meerdere keren stilgelegd door lockdowns en besmettingen onder de cast en crew. Er werden tevergeefs dure maatregelen ingezet om het virus buiten de filmset te houden.

Verzekering
Door al deze vertragingen en problemen ontvangt de productie nu een uitbetaling van de verzekering van maar liefst 71 miljoen dollar. Paramount diende een claim in bij verzekeringsmaatschappij Chubb, maar die was slechts bereid om 5,5 miljoen dollar uit te betalen.

Paramount klaagde de verzekeringsmaatschappij aan en de rechter bepaalde dat deze het volledige bedrag van 71 miljoen dollar moesten uitkeren. Met die extra 71 miljoen dollar is de kans op winst voor de film ietsje groter.



Mysterieuze vijand
In Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One worden Ethan Hunt en zijn team op een missie gestuurd om een mysterieuze vijand te stoppen die het voortbestaan van de mensheid in gevaar brengt.

Tom Cruise keert terug als Ethan Hunt en hij wordt vergezeld door Rebecca Furguson, Hayley Atwell, Vanessa Kirby, Ving Rhames en Simon Pegg. [iMission: Impossible - Dead Reckoning Part One[/i] is binnenkort te huur en te koop via de bekende video on demand-kanalen.

NieuwsFilm

meest populair