Dit plotgat in de Marvel-film 'Iron Man 2' zorgt voor terechte vraagtekens

'Iron Man 2' wordt gezien als een van de mindere Marvel-film, en dit plotgat maakt het niet beter.


Nadat Iron Man het Marvel Cinematic Universe aftrapte en het filmlandschap voorgoed veranderde, was een vervolg natuurlijk een logische volgende stap. In 2010 verscheen dan ook Iron Man 2. Dit vervolg was uiteraard een groot financieel succes, maar het werd toch wat minder ontvangen dan de originele film.

Robert Downey Jr. maakte van Iron Man de icoon die hij tegenwoordig is en is deels verantwoordelijk voor het grote succes van superheldenfilms, maar Iron Man 2 had wel een heel opvallend plotgat.

Verhaal
Nu de wereld zich bewust is van zijn identiteit als Iron Man, moet Tony Stark kampen met zowel zijn afnemende gezondheid als een mysterieuze, wraakzuchtige man (Mickey Rourke) die banden heeft met de erfenis van zijn vader.

Daarnaast heeft zakenman Justin Hammer het zijn missie gemaakt om Stark te overtreffen en de techniek achter het Iron Man-pak na te bootsen.

Ontvangst
De film was financieel gezien een daverend succes. Met een flink productiebudget van 200 miljoen dollar wist de film ruim 600 miljoen om te zetten aan de wereldwijde box office. Onder fans en critici werd de film ook zeker niet slecht ontvangen, maar wel een flink stuk minder vergeleken met het eerste deel.


De eerste film had namelijk een ijzersterke score van 94% op Rotten Tomatoes. Iron Man 2 zakte naar 72%. De film heeft toch een hoop memorabele scènes, waaronder de vechtscène die plaatsvindt tijdens de Grand Prix in Monaco. Dit gevecht bevat echter ook een flink plotgat.

Monaco plotgat
Mickey Rourkes Ivan Vanko/Whiplash is uit op wraak om Tony Stark. Hij besloot zijn kans te pakken tijdens de Grand Prix van Monaco waar Stark aan meedeed door zichzelf te vermommen als lid van de Pit crew om vervolgens de racebaan op te lopen en Starks wagen te verwoesten met zijn Whiplash-pantser. Dit leidde tot het iconische gevecht tussen Iron Man en Whiplash, maar er klopt iets niet helemaal.


Stark besloot namelijk op het allerlaatste moment pas dat hij mee ging doen aan de daadwerkelijke race, maar Vanko had zijn gehele plan gebaseerd op het feit dat Stark mee zou doen aan deze race. De vraag is natuurlijk hoe hij dit wist, een onbekende kracht waarmee hij in de toekomst kan kijken?

NieuwsFilm

meest populair