Oude en nieuwe sterren gemixt: Richard Gere en Jacob Elordi (Euphoria) samen in nieuwe film

Oude en nieuwe sterren gemixt: Richard Gere en Jacob Elordi (Euphoria) samen in nieuwe film

Een filmmaker plaatste via zijn Facebook dat de repetities voor de film zijn begonnen en voegde aan de cast, waaronder al Richard Gere, Jacob Elordi toe.

Filmicoon Paul Schrader, onder meer bekend als de scenarist van Taxi Driver of recenter van arthouse-toppers als First Reformed, heeft het, ondanks de Hollywood-staking, voor elkaar gekregen om te starten met een nieuw project.

Op zijn Facebook deelde Schrader dat hij is begonnen met de repetities voor zijn nieuwe film Oh, Canada, een bewerking van de roman Foregone van zijn overleden vriend Russell Banks. Het is een zeer grimmige roman over een stervende kunstenaar die in het reine komt met zijn eigen leven.

Oude en nieuwe Hollywood-hotshots
Schrader heeft voor wat heel goed zijn laatste film kan zijn (in verband met veel gezondheidsproblemen) twee topacteurs weten te casten waar hij momenteel mee aan het werk is nog zonder de draaiende camera's.

Het was al bekend dat filmveteraan Richard Gere een hoofdrol te pakken had in Oh, Canada. Nu is ook, via de eerder genoemde Facebook-foto, bevestigd dat de jonge, maar getalenteerde Jacob Elordi is gecast. We kennen hem nu voornamelijk nog uit de hitserie Euphoria, maar de komende jaren zullen we hem zeker ook steeds vaker in films opduiken.

Rising star?
Elordi haalt momenteel dus de ene na de andere toprol binnen en het lijkt erop dat hem dezelfde 'zegetoer' staat te wachten als Timothée Chalamet. Zo ging bijvoorbeeld op 4 september op het Filmfestival van Venetië de film Priscilla van Sofia Coppola in première met opnieuw een grote rol voor Elordi als Elvis Presley.


Wanneer Oh, Canada en Priscilla uitkomen in Nederland is momenteel nog onduidelijk.

NieuwsFilm

meest populair