Hoe kan iedereen deze blunder in 'Halloween' hebben gemist?

Michael Myers is naast seriemoordenaar ook eens een prima chauffeur.


Halloween is een van de belangrijkste horrorfilms aller tijden. Het maakte namelijk het slasher-subgenre, dat enkele jaren eerder werd afgetrapt door films als Black Christmas, razend populair. Toch hebben fans het nog altijd over één opvallend plotgat.

In de film maken we kennis met de inmiddels iconische seriemoordenaar Michael Myers. Op zesjarige leeftijd vermoordde Michael zijn zusje en werd hij naar Smith's Grove Sanitarium gestuurd. Vijftien jaar later keert hij terug en gaat hij gewoon door waar hij gebleven was. Hij heeft alleen op wonderbaarlijke wijze leren autorijden.

Chauffeur
Myers was in de vijftien jaar die hij spendeerde in Smith's Grove muisstil en hij bewoog amper. De nacht dat hij ontsnapte, nam hij de auto van Dr. Loomis (Donald Pleasence) en Marion Chambers (Nancy Stephens) en ging hij er als een speer vandoor, maar hoe dan?

Het is natuurlijk niet mogelijk dat Michael al kon autorijden toen hij zes jaar oud was. Het is ook niet mogelijk dat iemand hem even rijlessen heeft gegeven in zijn vijftien jaar bij Smith's Grove, maar regisseur John Carpenter was zich hier helemaal van bewust.

Geadresseerd
Carpenter adresseert dit plotgat direct in een scène tussen Dr. Wynn en Dr. Loomis. Wynn zegt namelijk dat Michael helemaal niet kan rijden, waarop Loomis antwoordt: "he was doing very well last night! Maybe someone around here gave him lessons!"


Hiermee wordt het wel geadresseerd, maar niet beantwoordt. In de aanvullende novelisatie van de film worden er een aantal extra details vrijgegeven, waaronder een verklaring voor Michaels rijkunsten. De verklaring is dat Michael gewoon goed oplette toen hij naast Dr. Loomis in de auto zat als ze naar een hoorzitting reden. Deze novelisatie spreekt de film ook tegen, er wordt namelijk in gezegd dat Michael wel sprak in zijn tijd bij Smith's Grove. De verklaring in de novelisatie is voor fans dus niet definitief genoeg.

Reboot
In 2018 kreeg verscheen er een 'requel' op de eerste Halloween-film. Dit houdt in dat het verhaal wel aansluit op die van de eerste film, maar het wordt gepresenteerd als een soort reboot. Hetzelfde werd ook gedaan met Scream.Nu is er een andere horrorfranchise aan de beurt: The Exorcist. Op 5 oktober verschijnt namelijk The Exorcist: Believer in de bioscoop. De film is geregisseerd door David Gordon Green, de man achter Halloween (2018), en gaat naar verluidt een trilogie aftrappen.

NieuwsFilm

meest populair