'Oppenheimer' neemt een opvallend record af van 'Bohemian Rhapsody'

De film "Oppenheimer" heeft het record verbroken als de best verdienende film-biografie ooit, voorheen gehouden door "Bohemian Rhapsody".


Christopher Nolan's Oppenheimer heeft wederom een record gebroken. De film over Robert J. Oppenheimer is nu de best verdienende filmbiografie ooit.

Eerder stond dit record op naam van Bohemian Rhapsody, de film uit 2018 over het leven van Freddie Mercury en de band Queen.

Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody bracht $910 miljoen op aan de bioscoopkassa's. Met een budget van slechts $55 miljoen maakte de film enorme winst. Het succes leidde tot meerdere Oscarnominaties waaronder beste film. Rami Malek won de Oscar voor beste acteur voor zijn rol als de zanger van Queen.

Oppenheimer
De teller van Oppenheimer staat inmiddels op $912 miljoen en verslaat daarmee Bohemian Rhapsody als meest lucratieve biopic ooit. De film over de creatie van de atoombom heeft een budget van $100 miljoen, Universal Studios verdient dan ook bakken met geld aan de film.De film draait nog steeds in de bioscoop en er zal waarschijnlijk veel aandacht zijn voor de film met Cillian Murphy tijdens het awardseizoen. Er bestaat dan ook een grote kans dat ook de magische grens van een miljard dollar nog gepasseerd gaat worden.

Atoombom
Oppenheimer vertelt het verhaal van Robert J. Oppenheimer, de natuurkundige die het Manhattan project leidde. Het doel van het project was om een nucleaire bom te ontwikkelen voordat de nazi's dat voor elkaar kregen, en daarmee de Tweede Wereldoorlog te stoppen.

De rol van Oppenheimer wordt gespeeld door Cillian Murphy en hij wordt vergezeld door een gigantische cast van Hollywood-sterren waaronder Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Matt Damon, Josh Hartnett en Jason Clarke.

De film heeft ook een kleine rol voor Rami Malek, wat betekent dat hij in beide succesvolle biopics speelt.NieuwsFilm

meest populair