Je gelooft nooit welke topacteur uit 'E.T the Extra-Terrestrial' werd geknipt

Je gelooft nooit welke topacteur uit 'E.T the Extra-Terrestrial' werd geknipt

Spielberg maakte het jaar ervoor nog een film met deze superster.

E.T. the Extra-Terrestrial is een van de meest herkenbare en iconische films van de jaren 80. De scifi-klassieker van Steven Spielberg bevatte niet veel grote namen, wat ook helemaal niet nodig was. Daarom is het verrassend dat een van de grootste sterren van die tijd een kleine rol had in de film die we nooit hebben gezien.

De (menselijke) hoofdrollen werden gespeeld door Henry Thomas en Drew Barrymore, die destijds pas elf en zeven jaar oud waren. Het kan best een flink risico zijn om zulke jonge acteurs de hoofdrollen te geven in een grote film, maar we weten allemaal dat dit helemaal goed afliep.

Harrison Ford
Melissa Mathison, de schrijfster van E.T., had destijds een relatie met niemand minder dan Harrison Ford. Mathison vroeg aan Ford of hij interesse had om een kleine rol te spelen in E.T..

Dit zag hij natuurlijk wel zitten. Een jaar eerder maakte hij nog samen met Spielberg Raiders of the Lost Ark, een van de belangrijkste films van zijn carrière.

Scène
In de film zien we dat Elliot tekenen van dronkenschap begon te vertonen op school omdat E.T. bier dronk terwijl hij alleen door het huis dwaalde. Hierdoor werd hij naar het kantoor van de directeur gestuurd.


Bovenstaande scène kregen de kijkers niet te zien. Harrison Ford vertolkt in de scène de rol van de strenge directeur van de school. Hij geeft een preek over de gevaren van alcoholgebruik door minderjarigen. Ondertussen begon Elliot's stoel naar het plafond te zweven vanwege de buitenaardse krachten van ET., gelukkig stond de stoel weer op de grond voordat de directeur iets door had.

Waarom verwijderd?
Zoals we weten was deze scène niet te zien in de uiteindelijke film. Spielberg vond het toch onnodig en potentieel afleidend voor de kijker. We zien Fords gezicht misschien niet, maar het blijft voor de gemiddelde kijker overduidelijk dat Ford de directeur speelt in de scène.


Ford was rond deze tijd een van de grootste Hollywood-sterren dankzij zijn rollen in de Star Wars- en Indiana Jones-films. Daarnaast vond Spielberg dat de scène niet goed bij de rest van de film paste, dus besloot hij het te verwijderen.

NieuwsFilm

meest populair