Alles wat we weten over de geschrapte 'I Am Legend'-film met Arnold Schwarzenegger

Voordat de film met Will Smith uitkwam, was er een heel ander plan voor 'I Am Legend'.


De blockbuster I Am Legend met Will Smith kwam in 2007 uit in de bioscoop en was een enorme hit. Tegenwoordig zou je niemand anders kunnen bedenken in de hoofdrol van Robert Neville, maar eind jaren 90 werd niemand minder dan Arnold Schwarzenegger gecast in deze rol.

Topregisseur Ridley Scott wilde na een matige periode in zijn carrière weer terugkomen met een absolute topfilm. Dit wilde hij verwezenlijken in de vorm van een verfilming van het boek I Am Legend uit 1954.

Verfilming
Scott begon in december van 1996 te werken aan zijn enorme verfilming van Richard Mathesons boek gebaseerd op een script van Mark Protosevich. De eerste stap die werd gezet, was de casting van hoofdpersonage Robert Neville. Arnold Schwarzenegger werd namelijk bijna meteen aangewezen om de rol te vertolken.

In de maanden erna begonnen grote aantallen conceptartiesten, make-up- en ontwerpteams en decorbouwers met hun voorbereidende werk voor de grootschalige productie.

Verhaal
Scott had een ambitieuze visie voor de verfilming, maar nam ook een hoop risico's qua verhaal. Om te beginnen was hij van plan de dialoog tot op het bot in te korten, waarbij vrijwel de gehele eerste akte stil zou zijn. Het volgde Neville terwijl hij overleefde in de ruïnes van Los Angeles en af en toe aanvallen afweerde van Hemocytes. Neville vangt een van deze wezens en vormt een band met haar, in de hoop dat hij haar kan genezen en misschien de rest van de geïnfecteerden kan redden.


Scott wilde hiermee ook de gehele perceptie van Schwarzenegger veranderen. In plaats van de gebruikelijke one-liners en explosieve actie, wilde Scott dat Schwarzeneggers Neville worstelde met verdriet en depressie.

Geschrapt
Een combinatie van Scotts gedurfde visie, het enorme budget en recente flops als The Postman en Batman & Robin leidde tot de beslissing van Warner Bros. om de stekker uit het project te trekken. Dit was natuurlijk onwijs zonde, maar het was achteraf misschien juist wel goed voor Scotts carrière.


Nadat zijn I Am Legend-verfilming werd geschrapt, kreeg hij namelijk de kans om Gladiator te maken, de film die zijn comeback inluidde. Grappig genoeg is Scott momenteel bezig met een vervolg op Gladiator en is er een I Am Legend-vervolg met Will Smith en Michael B. Jordan (Creed) in de maak.

NieuwsFilm

meest populair