De sterren van 'Harry Potter' kregen een wel heel aparte opdracht van regisseur Alfonso Cuarón

De sterren van 'Harry Potter' kregen een wel heel aparte opdracht van regisseur Alfonso Cuarón

Achteraf was de aparte opdracht een van de belangrijkste dingen die de drie hoofdrolspelers deden volgens Cuarón.

Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint kennen we natuurlijk allemaal van hun rollen in de Harry Potter-films, maar ze zijn allemaal uitgegroeid tot zeer goede acteurs naast de wereld van Potter. Voor Harry Potter and the Prisoner of Azkaban kreeg het trio een opvallende opdracht van regisseur Alfonso Cuarón.

Cuarón nam de regie voor Prisoner of Azkaban over van Chris Columbus die de twee voorgaande delen regisseerde. De gehele Harry Potter-wereld was dus vrij nieuw voor hem. Hij vroeg de hoofdrolspelers iets aparts om zichzelf beter kennis te laten maken met hun personages

Essays
Cuarón vroeg van zijn drie hoofdrolspelers om elk een essay te schrijven over de personages die ze vertolkten vanuit de eerste persoon. Dit deed hij zichzelf verder vertrouwd te maken met de wereld, en zijn belangrijkste trio van acteurs en de personages die ze portretteerden beter te begrijpen.

De drie sterren voerden de opdracht allemaal op een andere manier uit. Emma Watson ging, zoals Hermoine misschien zou doen, een beetje overboord en schreef een essay van zestien pagina's. Daniel Radcliffe schreef een eenvoudige samenvatting van één pagina en Rupert Grint heeft nooit de moeite genomen om het te schrijven.

Belangrijk
Cuarón vertelde achteraf dat deze opdracht van groot belang was: "Dat was het belangrijkste acteerwerk dat we deden voor Prisoner of Azkaban, omdat het heel duidelijk was dat alles wat ze in die essays stopten de pijlers zouden zijn waar ze de rest van het proces aan vast zouden houden."


Het resultaat van deze opdracht benadrukte maar weer hoe goed de casting was van de drie jonge acteurs. Het is namelijk exact wat hun personages in de films zouden doen als ze zo'n opdracht zouden krijgen.

Niks ingeleverd
Rupert Grint bevestigde jaren later dat hij inderdaad helemaal geen essay had gemaakt voor Cuarón, maar hij had een goede reden. Hij was zich namelijk aan het voorbereiden voor een zeer belangrijke toets.


Grint beaamde dat dit zeker in lijn ligt met het personage van Ron Weasley: "Het is behoorlijk Ron-achtig om het niet te doen. Ik denk dat [Cuarón] dat op prijs stelde." Het eindresultaat was voor veel mensen de allerbeste film in de Harry Potter-reeks. Je bekijkt Prisoner of Azkaban nu op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair