'Band of Brothers' start een ware oorlogsgekte op Netflix

Het genre oorlog is op Netflix meer aanwezig dan ooit.


Oorlogsfilms en -series vallen overduidelijk onder de favorieten van filmmakers en het publiek. Op de vele streamingdiensten zijn dan ook tal van dergelijke producties terug te vinden. Op Netflix heerst er nu zelfs een ware oorlogsgekte.

De afgelopen periode verschenen er namelijk heel wat oorlogsfilms en -series op de streamingdienst. De opvallendste is ongetwijfeld de HBO-serie Band of Brothers (link naar SerieTotaal), maar er vallen nog veel meer nieuwe, recente en bekende oorlogsproducties in de smaak.

Oorlogsgekte
Zo verscheen recent de documentairefilm Ordinary Men die al een flink aantal dagen in de Netflix Top 10 bivakkeert. En dan zijn er ook de Netflix Originals Blood & Gold en Im Westen Nichts Neues die nu 'Populair op Netflix' of 'Trending' zijn volgens de streamer.

En daar houdt het niet bij op. De oorlogsfilms The Hurt Locker, Saving Private Ryan, Inglourious Basterds, Unbroken, The Pianist, Fury en Black Hawk Down, zijn trending, evenals de docuserie Greatest Events of WWII in Colour en de Band of Brothers-opvolger The Pacific zouden ook gretig worden afgespeeld op Netflix.

Grenzeloos verraad
Sinds gisteren kijk je ook nog eens de Nederlandse oorlogsfilm Grenzeloos verraad op Netflix. De film verscheen eerder dit jaar in de Nederlandse bioscopen en was een bescheiden, netjes ontvangen succes.


De film Darkest Hour uit 2017 is een andere oorlogsfilm die goed wordt bekeken op Netflix. Deze film van regisseur Joe Wright en met Gary Oldman is een ware aanrader. Welke kies jij?!

NieuwsFilm

meest populair